Gepubliceerd op 15 april 2020

Oproep: Ondersteun offline retailers

Veel retailers hebben het erg moeilijk. De winkels zijn nog open, maar nog maar erg weinig mensen gaan gezellig een dagje winkelen.

Retailers die al naast hun reguliere winkel ook aan online verkoop deden, plukken nu de vruchten van hun webshop. De webshop naast de winkel is veranderd in een winkel naast de webshop.

Ook grote ketens hebben al veel ervaring met online. Partijen als Mediamarkt, Expert, Ikea, C&A, Blokker, etc. zijn online al goed vertegenwoordigd. De afgelopen jaren hebben deze partijen ervaring op gedaan met internet marketing, klantenservice, logistiek, techniek en regelgeving.

Helaas is er ook nog een groep ondernemers die online vooralsnog vooral als een bedreiging zagen en daarom nooit online zijn gestart. Voor die groep is het nu lastig om in korte tijd een webwinkel online te krijgen om hun klanten alsnog te kunnen bedienen.

We roepen dan ook op om deze partijen te steunen. Bijvoorbeeld door hen gratis, tegen een sterk gereduceerd tarief of met een andere tegenprestatie op weg te helpen met marketing, techniek, logistiek en klantenservice.

We zagen al mooie initiatieven voorbij komen. Denk aan CCV die ondernemers gratis voorziet van een webwinkel, Jouwweb dat gratis websites bouwt voor Horeca ondernemers en retailers, Lightspeed die haar software de eerste 3 maanden gratis aanbied, of het samenwerkingsverband van onlinestarthulp.nl dat gratis Shopware aanbied.

Graag roepen we meer marketing bedrijven, logistieke spelers, techneuten en andere ecommerce dienstverleners op om de groep ondernemers die het nu zo zwaar heeft te ondersteunen. Met alleen een webwinkel ben je er immers niet, ook de kennis die nodig is om een webshop succesvol te runnen is belangrijk.

Bij WebwinkelKeur proberen we ook ons steentje bij te dragen. Zo geven we nieuwe ecommerce ondernemers 6 maanden gratis ondersteuning. Zo helpen we hen op weg om de ecommerce regels te kennen, voorzien we hen van gratis algemene voorwaarden voor hun webshop en een gratis privacy policy op maat. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van ons webshop keurmerk en onze review software. Kortom een vliegende start op het gebied van vertrouwen en regelgeving.

Het is mooi om te zien dat we er met elkaar de schouders onder zetten om er samen het beste van te maken. Help jij ook mee?