Gepubliceerd op 28 mei 2019

Ellips versterkt haar wereldwijde positie op het gebied van optisch sorteren met een meerderheidsbelang in Aris

De Ellips Group en Aris B.V. hebben bekend gemaakt dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Aris door Ellips. De overname past uitstekend in de strategie van Ellips om wereldwijd haar positie verder te versterken op het gebied van sorteertechnologie in de groente- en fruitsector.

Over de motivatie voor Ellips om een meerderheidsbelang in Aris te nemen zegt CEO van Ellips, Erwin Bakker:
“Aris opereert in een aantrekkelijk marktsegment dat een sterke strategische complementariteit biedt op het gebied van sorteertechnologie en past uitstekend bij onze ambitie om verder internationaal te groeien en onze positie te versterken. Deze overname biedt mogelijkheden hiertoe, enerzijds door synergie op technologisch vlak en anderzijds doordat we een uitgebreider aanbod kunnen bieden aan onze relaties. Bovendien past de bedrijfscultuur van beide bedrijven uitstekend bij elkaar.”

Rien den Boer, CEO van Aris, had zijn eigen beweegredenen om het bedrijf aan Ellips te verkopen:
“Het is belangrijk voor een mooi bedrijf als Aris dat er tijdig voor continuïteit gezorgd wordt. Ons boegbeeld Hans Izeboud, die in maart 2018 plotseling overleed, was hier ook samen met mij mee bezig. Zelf voel ik me nog zeer betrokken bij Aris en zet me in om de mogelijkheden van Aris verder uit te bouwen. Daarom houd ik ook nog een belang in Aris. En met Ellips versterken we onze technologische kennis en kunde.”

De overname biedt voor de klanten van beide bedrijven voordelen.

Erwin Bakker, CEO van Ellips:
“Aris is meer projectgericht en Ellips productgericht. Aris klanten die producten nodig hebben kunnen daarvan profiteren en anderzijds zijn er meer mogelijkheden voor projecten bij klanten van Ellips. Door bundeling van kennis op het gebied van onder andere deep learning en hyperspectrale techniek zijn klanten verzekerd van de beste technologie voor hun toepassing.”

Rien den Boer, CEO van Aris:
“Onze bestaande klanten zijn allereerst verzekerd van continuïteit. En dat is belangrijk omdat we onze camerasystemen voor langere tijd ondersteunen. Er komt méér kennis in huis waardoor we in de toekomst nog geavanceerdere toepassingen kunnen aanbieden, bijvoorbeeld het beoordelen van de inwendige kwaliteit van het natuurproduct. Ellips heeft een groot internationaal netwerk waardoor onze oplossingen en producten ook in meer landen kunnen worden aangeboden. Daarnaast heeft Ellips de mogelijkheid om specifieke hardware te ontwikkelen die beide bedrijven kunnen gebruiken. Een voorbeeld is de MSI4 box waarin een kleuren- en fluorescentiecamera gecombineerd zijn.”

Halverwege dit jaar neemt Aris haar intrek in het pand in Eindhoven waar Ellips is gevestigd. Alle medewerkers en activiteiten worden overgenomen. Den Boer blijft directeur van Aris en het bedrijf blijft onder haar eigen naam opereren.

Voor vragen kunnen klanten en/of relaties terecht bij:

Ellips:
Erwin Bakker, Ellips CEO: +31(0)40 24 56 540
Mitchel Bakker, Ellips Group Business Development Manager: +31(0)40 24 56 540

Aris:
Rien den Boer, Aris CEO: +31(0)40 21 27 466

Over Ellips

Ellips richt zich op de ontwikkeling van optische beoordelings- en sorteertechnologie voor de groente- en fruitmarkt.
www.ellips.com

Over Aris

Aris ontwikkelt camerasystemen om natuurproducten – planten en groenten in de glastuinbouw en vleesproducten – te beoordelen.
www.arisbv.nl