Gepubliceerd op 13 december 2018

Anders leren, anders werken

Veranderingen komen en gaan, steeds sneller. De kennis van vandaag, is morgen achterhaald. Jaren lang studeren om jezelf een theorie eigen te maken die zomaar achterhaald kan zijn tegen de tijd dat je deze in de praktijk wil gaan toepassen, klinkt behoorlijk zinloos.

Jeugd van vandaag denkt anders, doet anders, werkt en leert anders. Veel meer vanuit gewoon doen, proberen, fouten maken, reizen en daar van leren. Kort cyclisch en geen lange termijn. Omdenken want wat als wat nu fout gerekend wordt, straks juist tot een innovatie leidt? De mindset verandert van ‘kennis is macht’ naar ‘delen is kracht’, van leren naar onderzoeken. 
</tekst>

De gemiddelde levensduur van bedrijven keldert aanzienlijk. Werken bij één bedrijf van de wieg tot je dood bestaat vrijwel niet meer. De opkomst van rollen in plaats van functies. Een aantal beroepen zullen er straks helemaal niet meer zijn. We ontkomen er niet aan om anders te kijken naar leren en werken. Jij bent als mens de enige constante factor in dit geheel. Ieder mens heeft unieke eigenschappen, talenten en intelligentie. Jij bent jij, los van jouw baan en/of beroep of bedrijf waar je werkt. Ieder mens is uniek. Dit onderscheid ons van een robot.

Dus wat levert het ons op als we kijken vanuit deze eigenheid van ieder mens naar leren en werken? Vallen er dan nog mensen buiten de maatschappij? Hebben we het dan nog over doelgroepen? Zien we robotisering dan als een bedreiging of als kans? Hoe zijn bedrijven en het onderwijs dan georganiseerd?

Andrea de Boeij – van Harn
Boeijend Ondernemen
BV
HR professional / MY-etool coach
Telefoon 06 – 207 38 789
www.boeijend-ondernemen.nl