Gepubliceerd op 31 augustus 2017

Korte workshops direct effect op werkdruk

opleidingscentrum haaglandenWerkzaamheden kunnen vaak gemakkelijk beter en sneller. Slim gebruik van de computer en slagvaardiger communiceren helpen om efficiënter te werken en tijdwinst te halen. Heeft u efficiency- en tijdverlies binnen uw onderneming door missende vaardigheden bij uw werknemers al eens in kaart gebracht?

Leer alleen datgene dat nodig is
Nieuwe technologie, nieuwe manieren van werken en de bijbehorende digitale vaardigheden zijn tegenwoordig cruciaal voor een winstgevende bedrijfsvoering. Maar veel werknemers kunnen nog wel wat ondersteuning gebruiken om hun werk slimmer uit te voeren. Om hierin te investeren vinden zowel werkgevers als werknemers nog al eens lastig, want het kost tijd én geld. Opleidingscentrum Haaglanden heeft hiervoor de oplossing bedacht: korte actieve praktijkgerichte workshops van maximaal 3 uur. Voor direct toepasbare kennis op de werkplek.

Direct toepasbare kennis en inzichten
“Wij zien dat bij medewerkers de tijd voor meerdaagse trainingen vaak moeilijk te vinden is” zegt Marja Cousijnse van Opleidingscentrum Haaglanden. “E-learning als alternatief geeft vaak te magere eindresultaten. Doordat werknemers de training niet afmaken, de interactie binnen een groep missen of nergens met hun praktische vragen terecht kunnen. En zelfs eendaagse klassikale trainingen zijn door werkdruk al lastig te plannen. Het betekent dat investeren in de kennis en vaardigheid van werknemers, en dus hun groei, achterop raakt. Waardoor uiteindelijk ook de kennis en vitaliteit van een onderneming achterop raakt.

Vandaar dat wij dit najaar een nieuwe aanpak introduceren: korte, actieve praktische workshops. Je schrijft je in, je komt in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers terecht, je kunt al je praktijkvragen aan een deskundige docent stellen en je oefent direct met de trainingsonderwerpen. Na maximaal 3 uur ga je terug naar je werk, boordevol nieuwe kennis en inzichten. Die direct toepasbaar zijn.”

Snel rendement en gegarandeerd tijdwinst
Op de vraag of dit een hele nieuwe activiteit is, antwoordt Marja: “Dit is zeker niet nieuw voor ons. Al sinds 2014 voeren wij voor de rijksoverheid verschillende opleidingsprogramma’s uit in het kader van het Nieuwe Werken. Die bestaan uit 1-uurs, 2-uurs of 3-uurs workshops. Voor ondernemingen zijn deze workshops natuurlijk ook reuze interessant. Een kleine investering in tijd en geld levert een fantastisch rendement op.

Om deze korte workshops te realiseren is het bestaande trainingsaanbod van Opleidingscentrum Haaglanden ‘in mootjes gehakt’. Zo leer je alleen datgene dat nodig is en ben je snel weer terug op je werkplek. Geen overbodige ballast of lesstof die er voor jou niet toe doet”.

Verhoogde productiviteit en meer innovatiekracht
Ondersteun werknemers met meer vaardigheid om de kennis en vitaliteit van de onderneming te versterken of zelfs te vergroten. Van vakkundig MS Officegebruik tot slagvaardig communiceren.

De resultaten die u daarmee boekt, zijn zichtbaar op een drietal manieren:

  1. mensen gaan effectiever werken,
  2. werkprocessen gaan efficiënter verlopen en
  3. het (werk)plezier neemt toe!

 Bekijk het complete workshopaanbod op: www.opleidingscentrumhaaglanden.nl

Opleidingscentrum Haaglanden
Fluwelen Burgwal 58
2511 CJ Den Haag
info@opleidingscentrumhaaglanden.nl