De unieke visie van de SROI-specialist in Den Haag

23 mei 2017 09:20

De unieke visie van de SROI-specialist in Den Haag

In 2013 was Binck nog een éénpitters-uitzendbureau. Binnen een paar jaar tijd groeide het bedrijf naar een volwassen organisatie, met twaalf werknemers en meer dan tweehonderd uitzendkrachten in bouw en verkeer. Oprichter Mario van de Vorstenbosch over de unieke filosofie van het bedrijf: “Wij geven mensen een nieuwe kans. We nemen opdrachtgevers alle zorgen uit handen en helpen werkzoekenden om het beste uit zichzelf te halen. Dat is toch mooi om te kunnen doen?!”

Voor Binck was de specialisatie in SROI een logische stap. “Bij ons werkveld, bouw en infrastructuur, hoort nu eenmaal werving en selectie onder werklozen. Mensen die graag weer aan de slag gaan en op zoek zijn naar een tweede kans. Daardoor zaten we vanaf het begin midden in de SROI-branche, al noemden we het zelf niet zo.”

Lastig

Van de Vorstenbosch ontdekte dat SROI vaak als last werd gezien door opdrachtgevers. “We kregen dan te horen: regelen jullie het maar, ik heb er geen zin in. Daar hebben we serieus werk van gemaakt.” Het resultaat is een totaalconcept dat werkt voor opdrachtgevers en werkzoekenden.

Creatieve oplossingen

“Het liefst worden we zo vroeg mogelijk betrokken”, vertelt Van de Vorstenbosch. “Direct na gunning van een opdracht, als de gesprekken met de gemeente nog lopen, is ons advies het waardevolst.” Als Binck op zoek gaat naar de voordeligste manier om de verplichting in te vullen zoekt het team naar creatieve oplossingen. “We kijken naar alle opties, zoals stages of leer-werkplekken, als iemand maar van toegevoegde waarde is.

We berekenen de uren die nodig zijn om de SROI-verplichting te dekken en vullen die in met onze eigen mensen.” Tot slot verzorgt Binck de administratie en eventuele contacten met gemeente of provincie. “De uitdaging, die SROI soms lijkt, verandert zo in een prettige samenwerking.”

Kansen benutten

Bij de visie van Binck hoort ook een investering in uitzendkrachten. “Dagelijks voeren we gesprekken met mensen met een uitkering, kijken we waar hun sterke kanten liggen en hoe ze die kunnen benutten. We stellen ze simpele vragen: wat wil je, wat vind je leuk? Als blijkt dat ze iets anders willen, gaan we kijken hoe we dat kunnen realiseren. Opleiding is vaak het grootste obstakel voor deze groep en daar kunnen wij bij helpen.”Binck verzorgt in-house opleidingen, zoals de opleiding tot verkeersregelaar of glazenwasser, en cursussen zoals VCA, asbestherkenning of SSVV-certificering. Daarmee lukt het 9 van de 10 keer om iemand echt een boost te geven.

Werk om trots op te zijn

Van de Vorstenbosch: “Snel veel mensen plaatsen zou op korte termijn het meest geld opleveren voor ons. En dat is nou net de reden waarom we het niet doen. We zijn niet op zoek naar die snelle euro. Een langdurige relatie met onze opdrachtgevers, dat vind ik beter. Het sociale aspect van dit hele traject spreekt mij enorm aan, je geeft mensen echt een tweede kans. De dankbaarheid van de mensen is vaak dan ook groot, we ontvangen met regelmaat gebak, bloemen of zelfs knuffels. Daar ben ik trots op!” «

Binck Groep

www.binck-groep.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.