Gepubliceerd op 21 januari 2019

Van betekenis voor morgen

Terwijl ik dit schrijf weet ik dat het jaar 2018 net om is. Ik zou het over 2018 kunnen hebben wat er allemaal gebeurd is, maar u heeft al, of krijgt vast wel terugblikken over u heen.

Het enige dat telt voor u is of het jaar 2018 van betekenis is geweest voor uw plannen van morgen.

Ons beroep is vooral gericht om de dagelijkse financiële gebeurtenissen goed te beschrijven en met een terugblik te evalueren of de uitkomsten daarvan wel betrouwbaar zijn vastgelegd. De betrouwbaarheid van documenten heeft immers een directe relatie voor de betekenis van morgen.

Maar juist als het gaat om die betekenis moeten we weer naar een volgende klus. We komen er niet aan toe of we spreken elkaar daar niet op aan. Efficiency is een belangrijker doel geworden.

Samen kijken we naar de kansen en bedreigingen; hoe van de sterke punten te profiteren en de zwakke punten te verbeteren. Past de juridische vorm en financieringsstructuur nog wel bij de activiteiten? Hoe kunnen financiële risico’s beperkt worden en fiscale mogelijkheden optimaal benut? Hoe kan de onderneming worden klaargemaakt voor de volgende stap in de ontwikkeling of zelfs om te worden verkocht?

Vanuit onze betrokkenheid zullen wij u hierin daadkrachtig en actief bijstaan. De ondernemer op een zorgvuldig uitgebalanceerde (duurzame) manier de juiste beslissingen te laten nemen, dat is waar wij voor staan.

De maatschappelijke ontwikkelingen tenderen naar individualiteit en zelfredzaamheid. De digitalisering versterkt deze trend ook, ondanks, of juist dankzij de sociale media.

Wij   gaan ook mee met digitale toepassingen voor verwerking van loonadministratie, digitaal afhandelen van jaarwerk en aangiften en het aanbieden van diverse boekhoudprogramma’s.

Maar we weten ook dat je elkaar nodig hebt om te ontwikkelen. En dat gaat veel verder dan de contacten via internet.

Op 1 oktober 2018 hebben we een nieuwe huisstijl ingevoerd. Menselijker (twee hartvormen) maar ook alertheid en nieuwsgierigheid alsmede de wil om net een stapje extra te willen zetten (rotorvorm). Geaard in het Groningse, groen en blauw, welke kleuren tevens een weergave zijn van onze visie gericht op de langere termijn.

Ónze plannen zullen in het licht van deze betekenis worden uitgevoerd.

Heeft u plannen voor morgen? Laat u adviseren door onze medewerkers!
Aart Veldman
d&u accountants en adviseurs

Onze partners