Gepubliceerd op 9 februari 2018

Elektrische auto nu nog indrukwekkender

De nieuwe Nissan LEAF is de evolutie van ’s werelds bestverkochte elektrisch aangedreven auto. Meer dan 283.000 klanten hebben al gekozen voor de eerste generatie van de LEAF, waarvan de verkoop in 2010 startte. Het nieuwe model biedt een nog groter rijbereik en valt op door zijn aansprekende, dynamische design en door toonaangevende berijdersassistentietechnologie en verbeterde connectiviteit.

  • Grotere actieradius, dynamisch design en geavanceerde veiligheidstechnologie
  • Vol Nissan Intelligent Mobility-technologie: ProPILOT geavanceerde rij-assistentie en het innovatieve e-Pedal voor meer rijplezier
  • Fris interieurdesign met meer ruimte en connectiviteit met optimale functionaliteit
  • 4% bijtelling, netto vanaf 46 euro per maand

‘De nieuwe Nissan LEAF is de meest geavanceerde en bereikbare 100 % elektrische auto. Het is ook het icoon van Nissan Intelligent Mobility, onze blauwdruk van de wijze waarop onze klanten in de toekomst rijden en hoe onze auto’s worden aangedreven en zijn geïntegreerd in de samenleving. Dit is een auto waarin je meer geniet, met meer connectiviteit en meer rijplezier dan welke andere mainstream elektrische auto ooit. Hij is gewoon verbazingwekkend.’

Sinds het Europese debuut van de nieuwe LEAF op het Nissan Futures 3.0 event in oktober trok de auto al onverwacht veel aandacht. Tot op heden zijn al meer dan 11.000 orders genoteerd vanuit heel Europa, terwijl het nieuwe model pas op zijn vroegst in februari 2018 in de showrooms verschijnt. In Nederland staat de teller intussen op 2.100 verkochte exemplaren.

Een nieuwe manier van denken

De Nissan LEAF is de belichaming van Nissan Intelligent Mobility. Hij staat voor een heel nieuwe rijbeleving en is ontworpen om rijders te verrassen, vertrouwen te geven en meer te verbinden met hun omgeving. Een klantbenadering op basis van drie pijlers: Intelligent Power, die tot uiting komt in de nieuwe aandrijflijn, met meer energie-efficiency, meer koppel  en meer vermogen; Intelligent Driving, wat bestaat uit technologie die rijplezier vergroot, de veiligheid naar een hoger plan tilt en die stress vermindert; en Intelligent Integration, waarbij de connectiviteit van de auto met zijn omgeving en de link tussen batterij en elektriciteitsnetwerk centraal staan.

De nieuwe LEAF is veel meer dan slechts een 100 % elektrische auto, het is ook een mobiele energieleverancier compleet met een tweerichtingen-laadmogelijkheid. Dat betekent dat hij de batterij verbindt met de omgeving en zo stroom kan leveren aan het elektriciteitsnet via de laadverbinding thuis of op het werk bijvoorbeeld.

Stijlvol design, klaar om in de smaak te vallen bij een groot publiek

De LEAF heeft een lengte van 4.480 mm, een breedte van 1.790 mm, een hoogte van 1.540 mm en een wielbasis van 2.700 mm. Deze afmetingen resulteren in een slank profiel, dynamische looks en excellente aerodynamica. De luchtweerstandscoëfficiënt bedraagt slechts Cw 0,28. De lichtsignatuur in de boemerangvormige koplampen zijn direct herkenbaar als de Nissan designtaal. Dat geldt ook voor de V-motion grille, terwijl blauwe elementen, zoals bij de grille en in achterbumper, het emissieloze karakter van de auto onderstrepen.

De nieuwe LEAF is verkrijgbaar in tien frisse, aansprekende carrosseriekleuren: Solid White, Chestnut Bronze, Dark Grey, Spring Cloud, Silver Grey, Magnetic Red, Pearl White, two-tone with Pearl White met Brilliant Black dak, Solid Red en Brilliant Black.

Op bestuurder gericht interieurdesign

Het interieur van de nieuwe Nissan LEAF is compleet opnieuw ontworpen en duidelijk meer gericht op de bestuurder. Het design combineert een slim gebruik van de ruimte en optimale functionaliteit. Opvallend in het design is het blauwe stiksel op de stoelen, het dashboard en het stuurwiel – fraai om te zien en een detail dat een relaxte ambiance schept en de kwaliteitsbeleving versterkt. De bagageruimte heeft een inhoud van 435 liter. Die is te vergroten dankzij de in twee delen (60/40) neerklapbare achterbank, waardoor de nieuwe LEAF ook een ideale gezinsauto is.

Grotere actieradius, meer rijplezier

De nieuwe elektromotor levert 110 kW vermogen en een koppel van 320 Nm. Waarden die goed zijn voor een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in 7,9 seconden. De auto biedt nu op een volle batterij een actieradius van 378 km*, zodat grotere afstanden zijn te overbruggen, met gebruik van een uitgebreid Europees CHAdeMO-netwerk van snellaadstations.

Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Nissan LEAF biedt een uitgebreid veiligheidspakket dat bestaat uit: Standaard beschikt hij over zes airbags, ISOFIX, ABS, Electronic Brakeforce Distribution (EBD), Brake Assist (BA) en Hill Start Assist (HSA). Verder is de LEAF voorzien van Lane Departure Warning, Intelligent Lane Intervention,Traffic Sign Recognition, Blind Spot Warning en Intelligent Emergency Braking met voetgangersherkenning.

Toonaangevende rijassistentie technologie

De nieuwe Nissan LEAF zit vol met Intelligent Mobility-technologie, waaronder e-Pedal, het ProPILOT rijdersassistentiesysteem en ProPILOT Park voor volledig autonoom parkeren.

Het e-Pedal

De nieuwe Nissan LEAF is uitgerust met revolutionaire e-Pedal-technologie. Die zorgt voor een compleet nieuwe manier van autorijden. Hiermee kunnen bestuurders de auto starten, wegrijden, versnellen, snelheid minderen en stoppen met gebruik van maar één pedaal. Als dat wordt losgelaten door de bestuurder, dan zorgen regeneratie en mechanische remmen ervoor dat de auto tot stilstand komt. De maximale vertraging bereikt een waarde van 0,2G. De auto blijft stilstaan, ook op steile hellingen, totdat het pedaal weer wordt ingedrukt. De vlotte respons van het e-Pedal zorgt ervoor dat bestuurders volop rijplezier ervaren als de omstandigheden dat toelaten. Het gebruik van het rempedaal vermindert in de praktijk met 90 %. Rijden in druk verkeer is zodoende minder stressvol.

ProPILOT is ontworpen voor gedeeltelijk autonoom rijden op een rijstrook op de snelweg en voor gebruik in fileverkeer. ProPILOT controleert automatisch de afstand tot een voorligger bij ingeschakelde Intelligent Cruise Control. Het kan de bestuurder eveneens assisteren om de auto binnen de lijnen van de rijstrook te houden. Het systeem maakt rijden gemakkelijker en vermindert vermoeidheid.

Bij gebruik in de file zal ProPILOT automatisch de afstand met een voorligger regelen en indien nodig de LEAF volledig tot stilstand brengen en op de rem houden, ook al heeft de bestuurder de voet niet op het rempedaal. Zodra het verkeer weer op gang komt, gaat de auto automatisch weer rijden. Staat het verkeer echter langer dan drie seconden stil, dan is een licht aanraken van het acceleratiepedaal nodig om de LEAF weer op gang te brengen. ProPILOT is standaard op de Tekna-uitvoering.

ProPILOT Park is een functie voor automatisch parkeren in een vak, zowel parallel aan of haaks op de rijweg. Als de bestuurder een van de door het systeem aangegeven parkeerplekken heeft gekozen, stuurt de LEAF na een druk op de ProPILOT Park-button zich zelfstandig in het parkeervak en zet zich op de parkeerrem zodra de manoeuvre is voltooid. ProPILOT Park is optioneel verkrijgbaar op de Tekna-uitvoering.

Toonaangevende infotainment

De LEAF heeft een verbeterde 7-inch (TFT) kleurendisplay voor informatie van audio en navigatie. Apple CarPlay en Android Auto zijn eveneens beschikbaar voor maximale connectiviteit (afhankelijk van de markt).

www.luthtangenberg.nl

Onze partners