Gepubliceerd op 15 december 2017

UC Group: ‘Succesvolle realisatie van je operations strategie’

Met een netwerk van veertig professionele zelfstandige ondernemers en heel Nederland als werkgebied bedient het gerenommeerde interim- en adviesbureau UC Group productie, logistiek en retail met de realisatie van strategisch advies over operations & technology. Een veelzijdig bureau dat bedrijven helpt plannen te borgen met een blijvend effect.

De gepassioneerde ondernemers van de UC Group zijn echte vakmensen, afkomstig uit diverse vakgebieden en branches, ieder met z’n eigen professie en specialiteit. Ze hebben allemaal senior werkervaring, dat wil zeggen minimaal tien jaar. Daarin schuilt ook de kracht van de UC Group. Door haar grote diversiteit heeft het bureau voor ieder vraagstuk wel een oplossing. Er is voldoende kennis en ervaring in huis.

Cocreatie

De UC Group staat erom bekend dat ze graag meedenkt met de klant. Cocreatie door intensieve samenwerking heeft het bureau dan ook hoog in het vaandel. In principe heeft een klant van de UC Group bij het bureau één vaste contactpersoon. De ervaring heeft geleerd dat klanten dat plezierig vinden.

UC logistics & fulfilment

De UC Group bestaat uit vijf VakMaatschappen die samen een sterk klantgericht netwerk vormen. Bij twee van die maatschappen is Harry Jonker uit Dedemsvaart nauw betrokken. Zo heeft hij bijvoorbeeld veel ervaring opgedaan bij UC logistics & fulfilment, de maatschap voor advies, optimalisatie en interim-management in logistiek en supply chain management.

UC logistics & fulfilment is actief op drie vakgebieden: productie, transport en warehousing. Jonker houdt zich vooral bezig met productie, waarbij hij producenten in tal van branches en sectoren ondersteunt.

Harry Jonker beschikt over alle benodigde vaardigheden op het brede terrein van verander-
management en heeft veel ervaring met continuous 
improvement, onder meer in de vorm van Lean en Six Sigma. “Ik ga anders te werk dan de gemiddelde Lean-consultant”, zegt hij. “Waar de 
meeste consultants in de bedrijven graag bestaande 
methodieken toepassen, kijk ik vooral naar de behoefte van het bedrijf. Vervolgens laat ik de bedrijven zelf hun methodes ontwikkelen.”

UC learning & development

Sinds enkele weken is Jonker ook managing partner van een nieuwe maatschap, UC learning & development en zal hij zich op termijn terugtrekken uit UC logistics & fulfilment. UC learning & development maakt binnen operations & technology succesvolle transformaties en verandertrajecten mogelijk. “Met deze stap ga ik van de harde kant van veranderen naar de zachte kant waarin de mens centraal staat”, licht hij toe. “Veel veranderingen stranden omdat er onvoldoende aandacht wordt geschonken aan
de mens en relaties tussen mensen.”

“Wij willen veranderingen een duurzaam karakter geven”, gaat Jonker verder. “Dit doen we door mensen in hun kracht te laten komen. Door onder meer aan de slag te gaan met bevlogenheid zullen mensen met meer plezier naar hun werk gaan en een hoger rendement halen. Dan is de kans op uitval kleiner.”

Deelnemer ronde tafel

Harry Jonker zal zijn visie op verandermanagement uitgebreid toelichten als deelnemer aan het rondetafelgesprek op woensdag 24 januari 2018. Die bijeenkomst heeft als onderwerp: ‘Huidige trends op de arbeidsmarkt’.

E-mail info@ucgroup.nl

www.ucgroup.nl

Tekst: Harry Knevelbaard // Fotografie: Gerrit Boer

Onze partners