Switchtron richt vizier nu ook op export

De zaken gaan goed bij Switchtron in Dronten. Heel goed! Zo goed zelfs dat deze klantgerichte producent van verlichtingsarmaturen het personeelsbestand op korte termijn met enkele medewerkers gaat uitbreiden en daarnaast bezig is om nieuwe markten aan te boren in het buitenland.

Met als slogan ‘Light up your life met Switchtron’ produceert dit bedrijf bijna alleen nog ledarmaturen en af en toe armaturen voor tl-verlichting. Nieuw in het assortiment is de lijnverlichting. De hoogwaardige producten worden vooral geleverd aan installateurs die hiermee met name de utiliteitssector, de retail en de zorg bedienen. Switchtron installeert in principe zelf niet, hooguit een enkele keer als het gaat om de montage van spanningsrail of lijnverlichting.

Veiligheid

Naast de ledarmaturen biedt Switchtron haar klanten met prefab installaties ook kant-en-klare oplossingen om de verlichting in aan te brengen. “Verder leveren we ook schakelsystemen die voldoen aan de veiligheidsnorm van 10%”, vertelt directeur Boy Jansen. “Die norm houdt in dat in verband met de veiligheid in grote gebouwen altijd 10% van de verlichting blijft branden als er mensen in het pand aanwezig zijn. Mensen voelen zich over het algemeen dan toch wat veiliger.”

Nieuwe medewerkers

Switchtron bestaat dit jaar tien jaar en is altijd in Dronten gevestigd geweest. Bij het veelzijdige bedrijf werken acht mensen. Zij krijgen binnenkort gezelschap van enkele nieuwe verkoopmedewerkers. Switchtron heeft heel Nederland als marktgebied.

Advisering

Jansen constateert dat Switchtron de laatste tijd in toenemende mate adviserend bezig is. “Dat heeft vooral te maken met steeds strenger wordende eisen”, licht hij toe. “Maar ook werken wij oplossingsgerichter omdat klanten daar om vragen. We krijgen dan bijvoorbeeld een tekening voorgeschoteld met de vraag: ‘Hoe zouden jullie hier de verlichting inpassen?’ “Naast onze standaardoplossingen bieden wij dan ook steeds vaker maatwerk met oplossingen die optimaal inspelen op de wensen van de klant.”

Eigen beheer

“Wij kunnen altijd maatwerk leveren, omdat wij het productieproces van onze standaardoplossingen gemakkelijk kunnen aanpassen”, gaat Jansen verder. “We kunnen iedere dag de gebruikte technieken verversen. Daar ligt meteen ook onze kracht. We doen alles in eigen beheer. Hiermee onderscheiden we ons nadrukkelijk in de markt. Er zijn in onze branche maar een paar concurrenten die dit ook doen. Anderen halen de onderdelen uit het buitenland, met name uit China. Daarom kunnen wij ook veel sneller leveren dan deze bedrijven. Als er morgen ergens honderd lampen moeten zijn, kunnen we dat heel goed aan.”

Exportmarkt

Switchtron wil zich de komende tijd ook gaan richten op de exportmarkt. Jansen: “We oriënteren ons momenteel op de mogelijkheden in Duitsland, België, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk. We hebben inmiddels goede contacten opgebouwd met een aantal installateurs en groothandels in deze landen. Zij hebben van ons al productcatalogussen toegestuurd gekregen. Deze contacten willen we warm houden. Export naar die landen kan alleen als we potentiële markten daar actief blijven bewerken. Daar zijn we nu dan ook druk mee bezig …” «

Switchtron
www.switchtron.nl

Tekst: Harry Knevelbaard

 

 

Onze partners