Gepubliceerd op 25 oktober 2017

RKT Lelystad adviseert en installeert duurzaam

RKT Lelystad is een succesvolle jonge onderneming. Een jaar geleden werd een start gemaakt en het bedrijf groeit als kool. Inmiddels werken er tien monteurs bij de installatietak, die met name in Lelystad en omliggende regio actief is. “Wij houden ons bezig met het installeren van alle installaties die nodig zijn om een energieneutrale woning te kunnen realiseren. Daartoe werken we samen met gespecialiseerde bouwpartners”, vertelt Raoul Kerver, eigenaar van RKT Lelystad.

De spectaculaire groei heeft alles te maken met de bedrijfsfilosofie, waarin duurzaamheid centraal staat. Begon het voor RKT allemaal nog met het realiseren van één energieneutrale woning in Amersfoort, daar zijn inmiddels diverse projecten bij gekomen. Onder meer in Zoetermeer, waar een energiearme woning met zonnepanelen en warmteterugwinsysteem is gebouwd en duurzame projecten in diverse andere plaatsen.

Nieuwbouw, maar ook renovatie
Naast installatiewerk in nieuwbouwwoningen verzorgt RKT Lelystad ook projecten in de renovatiemarkt, bijvoorbeeld op het gebied van automatisering, domotica, beveiligings- en intercominstallaties. Als het gaat om nieuwbouwwoningen, werkt RKT samen met een verkooporganisatie die de juiste aannemer en installateur aan de potentiële klant koppelt. “Daarbij nemen wij zowel het advieswerk als de realisatie van de installatie voor onze rekening”, vertelt Raoul Kerver. “Mensen kunnen aangeven of ze zonnepanelen willen of bijvoorbeeld een warmtepomp. Soms kiezen mensen uit het oogpunt van comfort nog voor een gashaard of een pelletkachel. Ondertussen moet de luchtbehandeling perfect worden afgestemd op de isolatie van de woning.”

Energiebesparing en comfort
“Goed advies is heel belangrijk”, benadrukt Raoul Kerver. “Daarom willen we onze adviestak uitbreiden. We zitten aan tafel voordat het bestek van een woning rond is. Dat is een goede zaak, want de rol van de installateur wordt steeds belangrijker. Je kunt dan inspelen op zaken als de gewenste klimaatbeheersing en kijken naar de beste mogelijkheden om te ventileren en te koelen. Het gaat dan niet alleen om energiebesparing, maar ook om comfort.

De meeste mensen willen vandaag de dag toch graag een applicatie op hun iPad of mobiele telefoon waarmee ze de installaties kunnen bedienen.” RKT Lelystad installeert in zes van de tien woningen een vorm van domotica.

Raoul en de monteurs volgen de nodige cursussen om alle vernieuwingen in de markt bij te kunnen houden. “Je ziet weinig echte innovaties, maar er wordt enorm veel doorontwikkeld, zodat je wel up-to-date moet blijven.”

Netwerk
De groei van RKT voor een belangrijk deel is te danken aan het omvangrijke netwerk dat in de afgelopen jaren is opgebouwd. Datzelfde netwerk moet helpen om de positie van het installatiewerk in Flevoland te versterken. Raoul Kerver heeft er alle vertrouwen in dat dat lukt. “Maar daar is wel tijd voor nodig. Ik ben inmiddels actief bij Bussiness Open en we worden lid van de Bedrijfskring Lelystad (BKL).” De adviestak van RKT Lelystad wordt uitgebreid. “Onze opdrachtgevers verwachten – terecht – dat we ook alles van subsidieregelingen weten.

En dat kan complex zijn, kijk alleen al naar de mogelijkheden van de zonnepanelen, dat kan per gemeente verschillen.”

RKT Lelystad

Artemisweg 145 N
8239 DD Lelystad
Telefoon 06 – 11 38 20 18
E-mail info@rkt-lelystad.nl

www.rkt-lelystad.nl


Tekst: Willem Bakering / Fotografie: John Phielix

Onze partners