Masterclass Cash & Grow Den Haag - 13 oktober 2022

Masterclass Cash & Grow Den Haag - 13 oktober 2022

Het leeuwendeel van de opgebouwde waarde in je onderneming verzilveren en vervolgens je onderneming versneld laten doorgroeien met behulp van ervaren ondernemers aan je zijde. Dit is mogelijk met het Cash & Grow verkoopproces en vele ondernemers gingen u voor.

De Cash & Grow is een specifieke vorm van bedrijfsovername waarbij u tot wel 80% van de opgebouwde waarde in uw onderneming alvast kunt veiligstellen, terwijl u blijft ondernemen. Samen met zorgvuldig geselecteerde collega-ondernemers, waardoor u rustig kunt toewerken naar uw definitieve afscheid.  Uw resterende belang in de onderneming verkoopt u dan later als u er klaar voor bent tegen nog betere condities als gevolg van de verdere groei. Een combinatie van verkoopklaar maken en bedrijfsverkoop als het ware, maar dan anders.

Het is essentieel dat u inzicht krijgt in het specifieke verkoopproces dat hierbij hoort en in alle aspecten en mogelijkheden die hiermee samenhangen. Daarom hebben wij de Masterclass Cash & Grow ontwikkeld.

Voor meer informatie kunt u mailen naar a.sliedrecht@ondernemersbelang.nl.

VOOR WIE IS DE MASTERCLASS CASH & GROW GESCHIKT?

De masterclass is geschikt voor MKB ondernemers die nog niet toe zijn aan een volledige bedrijfsverkoop, maar wel al een deel van de opgebouwde waarde die in hun bedrijf vastzit liquide willen maken. Ondernemers met gezonde bedrijven waar nog groei in zit. Ondernemers die via een kennisinjectie hun ondernemerschap verder willen ‘boosten’, maar de door hen opgebouwde waarde al wel grotendeels willen verzilveren.  De masterclass is geschikt voor DGA’s van ondernemingen (B.V’s) met een omzet vanaf minimaal 2 miljoen euro en/of een winst vanaf 200.000 euro.

Bij een Cash & Grow bedrijfsovername komt veel kijken, net als bij andere vormen van bedrijfsovername. Het proces begint met een goede timing en voorbereiding. Het is essentieel dat u inzicht krijgt in het specifieke verkoopproces dat hierbij hoort en alle aspecten die hiermee samenhangen. Daarom hebben wij de Masterclass Cash & Grow bedrijfsovername ontwikkeld. Krijg antwoord op al uw vragen en ga van start met een goede voorbereiding.

PROGRAMMA CASH & GROW BEDRIJFSOVERNAME

De verschillende sprekers leiden u door het hele proces van een Cash & Grow bedrijfsovername en ervaringsdeskundigen vertellen over hun eigen overnameproces.
In het drie uur durende programma behandelen we de volgende aspecten:

 • 14.45 uur  Ontvangst
 • 15.00 uur  Status overnamemarkt MKB en kenmerken van een Cash & Grow bedrijfsovername
 • 15.30 uur  De stappen van het Cash & Grow® verkoopproces
 • 16.30 uur  Waarde en prijs in een Cash & Grow® verkoopproces
 • 17.15 uur  Praktijk ervaringen
 • 17.45 uur  Conclusie, afronding en forum
 • 18.00 – 19.00 uur  Afsluitende borrel met hapjes

Let op! We gaan voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens en betrouwbare informatie die we tijdens de masterclass bespreken.

HEEFT U SPECIFIEKE VRAGEN?

Wilt u graag een specifieke case behandelen of vraag stellen? Stel deze voorafgaand aan de sprekers van de masterclass. De sprekers bereiden zich graag goed voor. Natuurlijk kunt u aan het eind van de masterclass onder het genot van een hapje en drankje uw vragen ook direct aan de adviseurs voorleggen.

LEERDOELEN NA AFLOOP

Na het volgen van deze masterclass…

 • bent u bekend met de specifieke kenmerken en processtappen van een Cash & Grow verkoopproces;
 • bent u op de hoogte van de status van de overnamemarkt en de actuele trends;
 • heeft u inzicht in en kennis van de route naar een verzilvering van een groot deel van de waarde van uw onderneming, terwijl u nog enige jaren aan het roer blijft en ook zeggenschap behoudt;
 • heeft u een idee van de gewildheid van uw bedrijf en de waarde ervan;
 • heeft u inzicht in de (on)mogelijkheden voor u en uw onderneming op het gebied van (gedeeltelijke) verkoop;
 • weet u wat de waardebepalende factoren zijn en leert u belangrijke termen te plaatsen, zoals EBITDA, normalisatie etc.
Naar alle evenementen & masterclasses

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.