Zakelijk Duits in Roermond

4 september 2018 14:00 - 17:30
Varodem Nederland BV, Broekstraat 27A te Horn (bij Roermond)

In combinatie met een tweetal partners – Bavelaar & Bavelaar advocaten en Business Alliance Nederland Duitsland – is er voor klanten, relaties en medewerkers van de Jong & Laan een cursus zakelijk Duits ontwikkeld.

De cursus bestaat uit 5 dagdelen van 3,5 uur en start met een kick-off sessie, waarin allereerst aandacht besteed wordt aan de verschillen tussen de Duitse en Nederlandse zakencultuur en de wijze waarop effectiever gecommuniceerd kan worden met Duitse zakenpartners. De cursus wordt vervolgd met 4 sessies die gericht zijn op het verbeteren van je gespreksvaardigheden en het gebruik van de Duitse taal. Deze zijn op de volgende data: 4, 11, 18, 25 september & 2 oktober 2018

Speciale aandacht wordt op verzoek besteed aan kennis van Duitse zakelijke en financieel/fiscale vaktermen

Cursusomschrijving

Zakendoen met Duitse partners? Geen probleem, zou je denken. Maar begrijp je elkaar wel altijd goed? Loopt de communicatie nogal stroef door cultuurverschillen, misverstanden, begripsverwarring, onvoldoende kennis of handigheid in het gebruik van de Duitse taal, dan is het hoog tijd om uw kennis van het zakelijke Duits bij te spijkeren. Want wie behoorlijk Duits spreekt heeft in het zakenleven een streepje voor. Natuurlijk beheersen ook veel Duitsers vandaag de dag een aardig mondje Engels. Maar als het echt de diepte in gaat, slaakt menig Duitse zakenpartner een zucht van verlichting, wanneer blijkt dat hij met de Nederlander ook in het Duits kan communiceren. Met uw Duits op een hoger niveau verbetert u uw relaties met Duitse zakenpartners en dat levert uiteindelijk meer op.

Voor diegene die goed voorbereid de zakelijke markt op wil, is een cursus geen overbodige luxe. De training “Zakelijk Duits” bestaat uit 5 sessies waarin wij uw lees-, spreek- en schrijfvaardigheid naar een hoger niveau gaan tillen.

Prettige bijkomstigheid is dat u op informele wijze kennis maakt met mensen die ook op de Duitse markt actief zijn.

Aandacht wordt besteed aan:
– Woordenschat uitbreiden
– Grammatica bijspijkeren
– Uitspraak oefenen
– Duitse terminologie
– Gesprekken in het Duits voeren
– Telefoneren in het Duits
– Praten over cultuurverschillen en andere ervaringen
– Duitse films, nieuws- of televisieprogramma’s bekijken en bespreken

Doelgroep

De cursus is bestemd voor relaties, klanten en medewerkers van De Jong & Laan, Bavelaar & Bavelaar advocaten en Business Alliance. Andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook van harte welkom. Enige kennis van de Duitse taal is wel vereist.Foto John klein

Docent

John Mazeland, directeur en docent van de Business Alliance Nederland Duitsland

Investering

Voor deelname aan de cursus “Zakelijk Duits” geldt een prijs van €495,-  incl. studiemateriaal, koffie/thee/water en exclusief BTW. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en factuur.

Annulering

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken vóór de activiteit en kan alleen schriftelijk geschieden. Voor elke annulering na deze datum wordt 100% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Uiteraard is het wel mogelijk om een vervanger af te vaardigen.

Aanmelden

Onze partners