Rabo Brigde to Bridge 2019

14 september 2019 00:00 - 00:00
Arnhem

Rabo Bridge to Bridge
Het weekend van 14 en 15 september is het traditiegetrouw weer ‘Bridge-time’. De 34ste editie van het grootste hardloopevenement van Arnhem beloofd een extra speciale editie te worden. We herdenken dat alweer 75-jaar geleden de Slag om Arnhem plaatsvond.

Op zondag 9 september zullen ruim vijfduizend deelnemers zich weer wagen aan de verschillende afstanden tijdens de Bridge to Bridge. Ook de handbikers, wheelers en blindrunners zijn weer welkom.
De route van de lopers gaat wisselend over bezet en bevrijd gebied. Dit jaar is de start weer op de John Frostbrug, bekend van de Slag om Arnhem. Onderweg komen de lopers allerlei punten tegen waar in september 1944 zwaar gevochten is.
De hoofdafstand is de 10 Engelse Mijl, maar ook de 5 en 10 kilometer zijn populair onder de deelnemers. De wedstrijdlopers starten vanuit het eerste startvak. Onder hen Frank Futselaar en Bram Som, landelijke topatleten die uit de regio Arnhem komen.

Airborne Freedom Trail
Sinds 2018 is de Rabo Bridge to Bridge uitgebreid met de Airborne Freedom Trail op zaterdag 14 september. De Airborne Freedo trail is een unieke toch die in het teken staat van herdenken, beleven en het leveren van een sportieve prestatie. Loop over de paden die de geallieerden tijdens operatie Market Garden hebben bewandeld. Kom meer over de geschiedenis te weten en bezoek historische locaties.Geniet van het mooie landschap die deze regio te bieden heeft. Verplaats je vanaf de Ginkelse Heide of Papendal naar het ultieme doel; de John Frost brug in Arnhem!

Side-events
Nadat de deelnemers zijn gefinisht is er nog veel te beleven rondom het finishgebied. Er rijden oude legervoertuigen rond, er is een klimmuur van de Luchtmobiele Brigade, er wordt muziek gemaakt, er zijn springkussens, er worden spelletjes gespeeld, de kinderen kunnen worden geschminkt en dat onder het genot van een hapje en een drankje!

 

Aanmelden

Onze partners