Event: ‘Techn(olog)isch onderwijs kan niet langer zonder uw hulp’

23 januari 2019

Wat draagt u bij aan het techn(olog)isch onderwijs van uw toekomstige personeel? Die vraag staat 23 en 30 januari 2019 centraal tijdens hét event voor bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid.

Hoezo dit event?
De vraag naar techn(olog)isch geschoold personeel wordt steeds urgenter. Eind vorig jaar waren er naar schatting van het UWV ruim 60.000 openstaande vacatures voor technische beroepen en meer dan 13.000 voor ICT. En deze aantallen nemen de komende decennia alleen maar toe als niemand actie onderneemt.

Ook voor u
Tijdens twee events worden onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en overheidsorganisaties (‘de 3 O’s’) uitgedaagd samen tot actie over te gaan. Om zo het personeelstekort in onze regio een halt toe te roepen. Het event op 23 januari is bedoeld voor ‘de 3 O’s’ uit de Liemers. Op 30 januari vindt het event plaats voor ondernemers, onderwijs en overheid uit de regio Arnhem, Overbetuwe, Lingewaard en Rheden.

Samenwerking loont
Dit moment is niet zomaar gekozen: de overheid stelt nu geld beschikbaar om het techn(olog)isch vmbo te versterken. Dit geld krijgen we alleen als het bedrijfsleven intensiever gaat samenwerken met het onderwijs.

Call to action
De uitdaging tijdens de events is om gezamenlijk concrete acties te formuleren die leiden tot eigentijds techn(olog)isch onderwijs. Of liever nog: onderwijs dat is afgestemd op de eisen van het bedrijfsleven en de wensen en behoeften van jongeren.

Wees erbij!
Bent u ondernemer of komt u uit onderwijs? Of is uw insteek die van de overheid? Dan bent u van harte uitgenodigd voor een van de events op 23 of 30 januari.

Welke bijdrage kunt u leveren aan het techn(olog)isch onderwijs van de (zeer nabije) toekomst? Laat het horen op 23 of 30 januari.

Heeft u vragen?
Neem contact op met Harald Wiggers, projectleider techn(olog)isch vmbo, h.wiggers@quadraam.nl, 06 20533223.

Vanaf 17:30 uur : Ontvangst

18.00 – 18.30 uur: Inleiding: Robert Hageman, Manager Operations AVR afvalverwerking B.V.

18.30 – 20.00 uur : Call to action: onder het genot van een eenvoudige maaltijd formuleren we in kleine groepen acties aan thema-tafels.

20.00 – 20.30 uur : Wat zijn de conclusies en (vervolg) acties?

Locatie :
23 januari: Alliander, Dijkgraaf 4, Duiven.
30 januari: Nouryon (voormalig Enka), Velperweg 67, Arnhem.

Genodigden : Bedrijfsleven, onderwijsorganisaties en overheden uit de
regio Arnhem, Liemers, Overbetuwe, Lingewaard en Rheden.

Aanmelden:
Aanmelden voor de bijeenkomst op 23 januari voor bedrijfsleven, onderwijsorganisaties en overheden uit de Liemers kan via deze link

Aanmelden voor de bijeenkomst op 30 januari voor bedrijfsleven, onderwijsorganisaties en overheden uit de regio Arnhem, Overbetuwe, Lingewaard en Rheden kan via deze link

 

Onze partners