Gepubliceerd op 6 februari 2020

Met deze tips krijg je een tweede inkomen

Ben je op zoek naar een additionele inkomen? Het kan soms lastig zijn om echt iets leuks te vinden, want je moet een deel van je vrije tijd opofferen. Uiteraard wil je ook een leuk zakcentje verdienen. Hieronder lees je 5 tips voor het verdienen van een tweede inkomen.

1.)   Begin met beleggen

Je hebt ze vast wel eens gelezen: van die verhalen waarbij succesvolle beleggers tips geven waardoor je schatrijk wordt. Alhoewel er geen grenzen aan je inkomsten zitten kent beleggen natuurlijk risico’s. Verdiep je dus goed voordat je begint met aandelen kopen. Lees bijvoorbeeld tips voor beginnende beleggers. Zo is het slim om je risico’s te spreiden, zodat je niet al je vermogen in één belegging stopt. Verder moet je alleen beleggen met het geld wat je niet op korte termijn nodig hebt en moet je goed voor ogen hebben welke kosten je maakt.

Ben je ondanks het inlezen nog steeds onzeker? Dan is het verstandig om een adviseur in te schakelen. Hou wel goed in de gaten hoeveel de adviseur gaat kosten en hoeveel winst je gaat behalen. Je moet uiteraard geen verlies lijden!

2.)   Investeren in huizen

Heb je veel geld op je rekening? Dan is het, zeker in deze tijd, slim om te investeren in huizen. De huizenprijzen stijgen de laatste jaren constant en het einde lijkt niet in zicht. Als je op dit moment gemiddeld of twee keer gemiddeld verdiend is het onmogelijk om een huis te krijgen. Deze prijsstijgingen komen door een stijgende vraag, waar het stikstofproblematiek ook mee te maken heeft.

3.)   Digitaal vastgoed

Naast het normale vastgoed is het wellicht ook lucratief om geld te investeren in digitaal vastgoed. Hiermee worden websites en webshops bedoeld. Denk hierbij aan het investeren in een bedrijf, op voorwaarde dat je er op lange termijn X procent rendement op terugkrijgt. Veel websites vind je bijvoorbeeld op Marktplaats. Het is aan te raden om zelf op zoek te gaan naar websites die je zou kunnen kopen. Zo voorkom je hevige concurrentie!

4.)   Waar liggen jouw talenten?

Misschien heb je zelf wel eens overwogen om bijles te geven? Misschien heb je een talenknobbel, of ben je goed in de exacte vakken. Eén op de drie middelbare scholieren krijgt bijles in een vak. Op websites als Superprof en bijlesnetwerk vind je je klanten. Het is hiervoor aan te raden om certificaat te behalen, zodat je kan laten zien wat je niveau is.

5.)   Affiliate marketing

Veel mensen zien affiliate marketing als de nieuwe bron om veel geld te verdienen. Alleen met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en een goede doelgroep kan je veel geld verdienen. Affiliatemarketing is een variant in internetmarketing waarbij de adverteerders de websitebeheerders belonen voor de verkoop of lead die uit de advertentie is gekomen. Hiervoor zijn verschillende vormen mogelijk. Zo heb je ‘pay per click’, waarbij je een vast bedrag krijgt per klik. Je hebt ook ‘pay per sale’, waarbij de ‘affiliate’ een vergoeding krijgt als er omzet uit de klik is behaald. Wellicht is het wat voor jou!

Onze partners