Gepubliceerd op 3 november 2017

Postma Oliehandel maakt verschil door persoonlijk contact

“Wij verkopen zelden ‘nee’!” Bedrijfsleider Feike Ewen van Postma Oliehandel in Tytsjerk zegt het vol overtuiging en met nadruk. “In principe kunnen wij alle producten uit onze branche leveren. Desgewenst handelen we de opdracht nog dezelfde dag af. Als het nodig is, werken we gewoon wat langer door…”

Het door Ewen geschetste beeld van de werkwijze bij Postma is kenmerkend voor dit no-nonsense bedrijf in brandstoffen en smeermiddelen. De oliehandel levert haar producten met name aan de agrarische sector, maar ook aan de autobranche, de grond-, weg- en waterbouw en industriële afnemers. “Daarbij hebben klanten de keuze uit een breed assortiment”, zegt Ewen. “Van benzine, diesel en Diesel Xmile (een product voor het opwaarderen van diesel met het oog op brandstofbesparing) tot GTL, AdBlue, petroleum, smeeroliën en smeermiddelen. We zijn qua brandstof hoofddistributeur van het merk OK en voor smeerolie van Q8 en OK.”

Familiebedrijf

Postma Oliehandel – oorspronkelijk voor de oorlog begonnen als transportbedrijf – is een karakteristiek familiebedrijf. Met de hoofdvestiging in Tytsjerk en in totaal een tiental medewerkers bedient de veelzijdige onderneming haar klanten in heel Noord-Friesland en een deel van de provincie Groningen. Dat gebeurt met drie tankwagens en een bakwagen.

Garagebedrijf en carwash

Postma Oliehandel heeft verspreid in de provincie acht tankstations (zie kadertje op deze pagina) en beschikt in Tytsjerk ook over een garagebedrijf. Er is een werkplaats voor onderhoud en reparatie aan zowel personen- als vrachtauto’s en schadetaxatie. In het garage- bedrijf werken twee monteurs. Ook heeft Postma in Tytsjerk een goed geoutilleerde carwash. In deze moderne autowasserette kunnen vier verschillende wasprogramma’s worden gedraaid.

Eigen planning

“In principe vervoeren we al onze producten zelf. We werken dan ook met een eigen planning”, vertelt Ewen. “Doordat we alles in eigen beheer doen kunnen we altijd snel schakelen. We hechten veel waarde aan een goede service. Bij ons geldt: zeg wat je doet, maar bovenal doe wat je zegt! We horen nog wel eens dat ons bedrijf enigszins afgelegen ligt, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. We zitten midden in ons werkgebied en zijn daardoor altijd dicht bij onze klanten. Dat persoonlijk contact vinden we erg belangrijk. Dat is meteen onze kracht. Daarmee onderscheiden we ons. Dat willen we graag zo houden…”

Postma Oliehandel
Suderein 44 9255 LC Tytsjerk
Telefoon 0511 – 43 12 56
E-mail info@oliehandelpostma.nl
www.oliehandelpostma.nl

tekst: Harry Knevelbaard / Fotografie: Frans Fazzi

Onze partners