Gepubliceerd op 25 oktober 2018

5 redenen die een occasion aantrekkelijk maken voor de ondernemer

Of het nu gaat om de auto van de zaak, de privé auto, of de nieuwe auto van je zoon: het kopen van een auto kost geld. Geld wat natuurlijk ontzettend belangrijk is voor de onderneming en voor allerlei kostenposten gebruikt zou kunnen worden. Het budget dat nodig is voor een investering in een nieuwe auto, is voor veel ondernemers dan ook niet beschikbaar. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer ondernemers een occasion zoals bijvoorbeeld een milieuvriendelijke Skoda kopen. Deze, en nog meer redenen om een occasion te kopen, lees je hier.

1. Lagere afschrijving

Wanneer we praten over de aanschaf van een auto hebben we het over verschillende zaken. De afschrijving vergeten we daarentegen steeds minder vaak te benoemen. En toch is dit misschien wel een van de meest belangrijke redenen voor een ondernemer om een occasion aan te schaffen: de afschrijving is in de eerste jaren na aankoop namelijk het hoogste. Koop je een x aantal jaar oude occasion, is je afschrijving beduidend lager.

2. Geen concessies hoeven doen

Het is ontzettend belangrijk om een auto aan te schaffen die bij je wensen en je onderneming past. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe auto, geeft het budget je vaak beperkingen. De aankoop van een occasion geeft je daarentegen meer ruimte, meer keuze, en minder drang om belangrijke concessies te moeten doen. Je krijgt voor minder geld, meer auto.

3. Milieubewust rijden

Dit geeft je ook de mogelijkheid om te investeren in het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Waar een hybride of volledig elektrische auto in het beginsel misschien te duur is, zijn er inmiddels mooie occasions op de markt die je veel luxe en comfort geven, maar daarnaast ook nog eens een steentje bijdragen aan het milieu. De Duitse import loopt niet voor niets zo lekker.

4. Eigen auto

Er zijn ondernemers welke de keuze maken om een auto te leasen, in plaats van deze aan te kopen. Dit kan natuurlijk veel voordelen opleveren, maar vergis je niet: het kan ontzettend fijn zijn om je eigen auto te hebben. De aankoop van een occasion is dan ook 100% van jou, en op platforms als Marktplaats heb je maar genoeg occasions om uit te kiezen. Zonder een maandelijkse leasebedrag te hoeven betalen; ook dat nog.

5. Goedkoop verzekeren

Wanneer je de nieuwste Audi koopt sluit je hier natuurlijk een All-risk verzekering bij af. Maar wanneer je een mooie occasion vind, is een WA Plus verzekering vaak al voldoende. Een occasion is vaak nu eenmaal net wat ouder. Wel bespaart dit je uiteindelijk weer flink op de vaste lasten.

Onze partners