Nieuw personeel vakgericht opgeleid en geld toe!

20 februari 2017 09:19

Nieuw personeel vakgericht opgeleid en geld toe!

35% van de opleidingskosten vergoed met de stimuleringsregeling uit het Sectorplan Vierkant voor Werk

“Het vinden van gekwalificeerd personeel valt niet altijd mee met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt. Op zich een goede ontwikkeling dankzij de economische opleving van de afgelopen jaren, maar voor werkgevers een lastig gegeven.

Vaak is er dus geen andere keus dan de noodzakelijke opleiding van de medewerker zelf te bekostigen. En dat kan een drempel zijn om nieuw personeel aan te nemen. Een stimuleringsbijdrage van 35% in de kosten van een branchegerichte opleiding kan dan net het verschil betekenen, voor zowel werkgever als werkzoekende.”

Anjo Boxem -sinds januari van dit jaar projectleider van het Sectorplan Vierkant voor Werk- verwijst hier naar de stimuleringsregeling die beoogt de economische structuur in de Arbeidsmarktregio Drenthe (AMRD) en Hardenberg te versterken. De subsidie voor de opleidingskosten, begeleiding en bemiddeling van personeel stelt de werkgever in staat de ontwikkeling van zijn mensen op het gewenste niveau te brengen en te houden. Voor de werkzoekende biedt de regeling een kans zich te ontwikkelen tot gekwalificeerde medewerker met zicht op een vaste arbeidsplaats. Boxem, tevens werkzaam als bedrijfskundig en financieel adviseur, past deze klus als een jas: “In mijn rol als verbindingsofficier tussen de ambtelijke instanties en het bedrijfsleven, is het in de markt zetten van deze stimuleringsregeling een prachtige uitdaging om de verbinding tussen overheid en bedrijfsleven te versterken.”

Ondernemers die de weg naar de subsidiepot al hebben gevonden konden hiermee hun arbeidsplaatsen invullen zonder op kwaliteit te hoeven inleveren. Anderen konden werknemers die boventallig dreigden te worden een vakgerichte opleiding aanbieden en ze zo voor het bedrijf behouden. Boxem: “Het mooie van deze regeling is dat de ondernemer zelfs met terugwerkende kracht nog een aanvraag mag indienen. Heb je geïnvesteerd in de professionalisering van nieuw personeel, dan kun je alsnog een beroep doen op gedeeltelijke vergoeding van de gemaakte opleidingskosten. Onder voorwaarden kan dit zelfs in combinatie met andere stimuleringsregelingen. Zo krijg je voor de vakgerichte opleiding van je personeel zelfs geld toe!”

Boxem illustreert de kracht van de regeling met een aansprekend voorbeeld: “In samenwerking met TSH Opleidingen uit Emmen haalde Prima Schilders negen werkzoekenden uit hun uitkeringssituatie met de 1-jarige opleiding tot onderhoudsschilder. Onder leiding van Henk Flap Schuur Schilderwerken maakten de mannen zich de basisbeginselen van het vak eigen. Vervolgens brachten ze het geleerde in praktijk door het bedrijfspand van Prima Personeel van een nieuw kleurtje te voorzien. Na de interne opleiding, een stage en met het certificaat op zak, sleepten vijf van de negen beginnende schilders een contract binnen voor zes maanden. Hier doen we het voor!” «

Meer informatie: www.wspdrenthe.nl /www.stichtingwerkinbeweging.nl.

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.