Gepubliceerd op 20 juni 2018

UC Group: ‘Maak gebruik van de krachten voor succesvolle realisatie van je operations strategie’

Met een netwerk van vijftig professionele zelfstandig ondernemers door heel Nederland als werkgebied, bedient het gerenommeerde interim- en adviesbureau UC Group productie, logistiek en retail met de realisatie en borging van strategisch advies op het vlak van operations en technologie. Een veelzijdig bureau dat bedrijven helpt plannen te realiseren en te borgen met een blijvend effect.

De bevlogen ondernemers van UC Group zijn echte vakmensen, afkomstig uit diverse vakgebieden en branches, ieder met zijn eigen professie en specialiteit. Ze hebben allemaal minimaal tien jaar relevante werkervaring in het vakgebied. Daarin schuilt ook de kracht van UC Group. Door haar grote diversiteit heeft het bureau voor vrijwel ieder vraagstuk wel een professional in huis en daarmee een oplossing.

Rijnlands organiseren

De organisatiestructuur van UC Group laat zich kenmerken door het Rijnlandse organisatie model. Partners van de groep zijn in grote mate zelfstandig en verantwoordelijk voor klanten en resultaten. Het bureau is sterk vooruitstrevend en wil zeer flexibel kunnen inspelen op vragen uit het werkveld. Dit betekent dat de professionals zich in een netwerkstructuur bewegen waarbij zeer snel teams geformeerd kunnen worden afhankelijk van de behoefte die er op enig moment is. Dat kan bijvoorbeeld markt-, vakgebied of proces georiënteerd zijn. De grote kracht van het bureau zit in de implementatie en borging van oplossingen voor operationele en technologische vraagstukken.

Leren en ontwikkelen

Onderdeel van de implementatie en borging is het ontwikkelen van de organisatie, teams en mensen. In vrijwel alle veranderprocessen zullen teams en mensen anders moeten gaan werken. Dit vraagt aanpassing van gedrag, waarbij bestaande dynamieken niet zomaar kunnen worden weg gepoetst. Steeds meer onderkennen organisaties dat het vrijwel onmogelijk is om veranderingen door te voeren zonder aandacht te besteden aan de psychologische en sociale aspecten. UC group heeft professionals in huis die daar raad mee weten.

Middenkader

Speciale aandacht is daarbij voor de rol van het middenkader. Deze focus is misschien niet sexy, maar in de overtuiging van Harry Jonker valt daar grote winst te halen. Beter functioneren van het middenkader zal bijdragen aan de juiste modus en focus van het topmanagement, aldus Jonker. Tevens draagt een goed functionerend middenkader bij aan bevlogenheid en ontwikkeling van de medewerkers, waardoor betere resultaten gehaald zullen worden, er minder verzuim zal zijn en er binnen de organisatie meer innovatie zal plaatsvinden. Volgens divers onderzoek draagt dit vervolgens weer in positieve zin bij aan het verandervermogen van de organisatie. Power generation: Veranderkracht, implementatiekracht, veerkracht en ondernemerskracht ontwikkelen door gebruik te maken van de aanwezige krachten in de organisatie.

Deelnemer ronde tafel

Harry Jonker is managing partner bij UC Group. Zijn technisch bedrijfskundige opleiding aan de KMA, Lean Six Sigma ervaring, gecombineerd met zijn Human Development masteropleiding biedt een unieke mélange van Alpha en Bèta wetenschappen, pragmatisch bijeengebracht in de praktijk. Harry zal zijn visie op verandermanagement en de rol van het middenkader uitgebreid toelichten als deelnemer aan het ronde tafelgesprek op 12 juni 2018.

www.uclearning.nl

Onze partners