Gepubliceerd op 20 maart 2019

Besparen, delen en opwekken

Ons energieland is volop in beweging. Als ondernemer weet je dat je kunt besparen, maar neem je er in de waan van de dag nog geen tijd voor. Dat is een keuze. Maar weet je dat je vanaf 1 januari 2019 een informatieplicht hebt? En dat je een energiebesparingsplicht hebt als jouw bedrijf of instelling jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas gebruikt? Met onze procesaanpak ‘Regie op Energie’ regelen we voor jou zowel de invulling van de informatieplicht als de energiebesparingsplicht. Wij ontzorgen jou en je gaat besparen op je energiekosten. De subsidie die de provincie beschikbaar stelt, maakt het nu extra aantrekkelijk: je krijgt hierdoor een korting van maximaal € 1.000. Op deze manier verdien jij je investeringen nog makkelijker terug. Wil je hier meer over weten? Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten op 20, 25 of 26 maart.

Collectieve inkoop

Besparen is maar een onderdeel van wat je als ondernemer kunt. Regelmatig blijkt dat je als ondernemer te dure grijze energie inkoopt. Samen groene energie inkopen is vaak veel goedkoper! In 2006 waren er nog zes energiemaatschappijen, nu al zestig en het aantal is stijgende. Voor de ondernemer is de energiemarkt diffuus. De economie draait momenteel goed, de vraag naar energie neemt toe, dus de prijzen stijgen. Doordat energieleveranciers stilzwijgend verlengen heeft inmiddels 70% van de mkb’ers een te duur variabel contract. Wij organiseren inkoop van groene energie voor jou. Loopt jouw energiecontract binnen een half jaar af en wil je je energierekening met gemiddeld 10% zien dalen? Ontdek met ons de kansen die het jou als mkb’er biedt!

Zon op je dak

Maar als je ook zelf duurzaam op wilt gaan wekken, ben je bij ons aan het juiste adres! Met onder andere onze samenwerkingspartner Energie van Hollandsche Bodem voeren wij een quick scan uit. We bespreken daarna jouw energiebesparing en collectieve kansen. Ook als je huurder bent van een pand biedt dit goede mogelijkheden. Je kunt ook zonder zelf te investeren duurzame energie opwekken in de vorm van lease of door verhuur van je dak of grond. Een nog duurzamere ondernemer zonder zelf te investeren! «

Onze partners