Gepubliceerd op 19 juni 2018

De kracht van het familiebedrijf

Het is wellicht wat ongebruikelijk dat de bestuurder van een zorginstelling als Driestroom, een column schrijft voor een blad dat gericht is op ondernemers en ondernemerschap. Maar niets is minder waar.

Ik ben opgegroeid met de kruidenier op de hoek van de straat. En vrijwel op iedere hoek van de straat vestigde zich een kruidenier in allerlei branches. Slagers, bakkers, detailhandelaren, noem maar op.

De tientallen, zelfs honderden ondernemers die iedere gemeente telt, komen meestal voort uit een krachtige, economische traditie die we in Nederland sinds jaar en dag hebben. Namelijk de kracht van het familiebedrijf. Het familiebedrijf kent de kruidenier als kleinste verschijningsvorm en bedrijven als Jumbo als grote verschijningsvormen. Familiebedrijven zijn economisch gezien de meest succesvolle bedrijven in de Nederlandse economische geschiedenis. Daar waar vroeger familiebedrijven actief waren in alle branches, met uitzondering van zorg & welzijn waar uitsluitend stichtingen mochten opereren, is het 15 jaar geleden ook mogelijk geworden om ondernemer in de zorg te worden.

Ondernemersbloed stroomt ook door de aderen van mensen die graag zorg leveren aan kwetsbare medeburgers. De groei van familiebedrijven en andere kleine ondernemingen in zorg & welzijn voltrekt zich momenteel langs explosieve lijnen. Wellicht een kans voor u? «

Wim Muilenburg

Raad van Bestuur Driestroom
E-mail wimmuilenburg@driestroom.nl

www.driestroom.nl

 

 

 

Onze partners