Bedrijfsongeval met letsel

2 mei 2018 12:00

Bedrijfsongeval met letsel

Enig idee wat een letselschade-advocaat doet? Als je antwoord nee is, heb je geluk. Dat betekent dat je nog nooit te maken hebt gehad met een vervelend ongeluk op je werk. Iets meer dan 3% van de werknemers heeft die ervaring wél. Zij raakten ernstig gewond tijdens het uitvoeren van hun werk. Soms overleden ze zelfs.

Juridische hulp na een bedrijfsongeval

Na een bedrijfsongeval moet een werkgever melding maken bij de inspectie SZW. Er wordt dan onderzocht wie schuldig was aan het onderzoek. Je hoeft de uitkomst van het onderzoek niet af te wachten om een letselschade specialist in te schakelen. Sterker nog: je doet er goed aan om dat meteen te doen. Goed om te onthouden als het wel mis gaat op je werk.

Waarom een specialist inschakelen?

Ben je slachtoffer van een bedrijfsongeval op je werk dan komt er een hoop op je af. Je moet waarschijnlijk regelmatig naar een huisarts of andere arts en misschien moet je revalideren. In het ergste geval ben je zelfs arbeidsongeschikt geraakt. En dat bloemetje van je baas is erg attent maar als er sprake is van schuld heb je recht op meer dan een goedgevulde vaas op tafel. Een letselschade specialist zorgt ervoor dat je wordt gecompenseerd voor de schade die je hebt geleden.

Dit doet een letselschade specialist

Een letselschade specialist is je advocaat als het tot een rechtszaak tussen jou en je werkgever komt. Hij of zij kan naar de rechter stappen om een zaak te starten. Dit gebeurt als de kans groot is dat je een vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden. Bijvoorbeeld als de veiligheidsmaatregelen op de werkvloer niet in orde waren of als je baas je heeft gedwongen om op een onveilige manier te werken.

Letselschadeclaim

Een letselschadeclaim is belangrijk omdat je door een bedrijfsongeval een groot deel van je inkomen kunt verliezen. Als je arbeidsongeschikt raakt krijg je een uitkering die niet gelijk is aan je salaris. Een letselschadevergoeding kan zorgen voor een aanvulling op die uitkering. Vaak is die aanvulling nodig om bijvoorbeeld een hypotheek te kunnen blijven betalen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.