Gepubliceerd op 13 augustus 2019

4 Redenen om te kiezen voor promotie met koffiebekers

Binnen een bedrijf is een goed marketingstrategie vrijwel onmisbaar. Waaronder de vierde P van de marketingmix: Promotie. Want hoe ga jij nu jouw bedrijf promoten en wat is nu een goede promotie? De keuze valt vaak op de standaard traditionele promotie. Waarom niet de nieuwste manier van promotie uitproberen? Bedrukte kartonnen koffiebekers zijn de nieuwste trend! Hieronder lees je vier redenen om te starten met promotie door middel van koffiebekers.

1. Enorme exposure

Adverteren in een tijdschrift is een zeer prijzige manier van promoten. Zeker als je jezelf afvraagt hoe effectief deze promotie is. Men kijkt namelijk gemiddeld slechts 5 seconden naar jouw advertentie. Als we deze manier van promoten vergelijken met koffiebeker marketing zien we een groot verschil in de tijd van exposure. Gemiddeld drinkt iemand zijn koffie op in zeven minuten. Dat zijn 420 seconden. Als de koffie dus wordt gedronken uit een bedrukte koffiebeker, heb je een exposure van 420 seconden. Dat is een factor van 84 vergeleken met de exposure van een advertentie in een tijdschrift. Daarbij kom je gemiddeld nog eens 6 andere personen tegen tijdens het drinken van een kop koffie. Het bereik is dus enorm!

2. Oneindige mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden met kartonnen koffiebekers. Als eerste kun je kiezen voor verschillende formaten bekers. Van een espresso cup tot een iets grotere cappuccino beker of zelfs voor de grote milkshakebekers. Hoe groter de beker, hoe meer ruimte voor je bedrukking en boodschap. Tegenwoordig worden de mooiste koffiebekers digitaal bedrukt in full colour. Het is nagenoeg fotokwaliteit, hierdoor valt de bedrukte koffiebeker nog meer op. Een bedrukte koffiebeker kan je ook laten bedrukken met een uitnodiging voor een evenement. De uitnodiging is dan bijvoorbeeld een QR-code die is te scannen via jouw telefoon. De koffiebeker kan ook dienen als branding materiaal of als aankondiging van een nieuw product.

3. Kartonnen koffiebekers zijn duurzaam

Je kunt niet meer om duurzaamheid heen. Daar moeten we allemaal stil bij blijven staan. De Europese Unie heeft een geheel verbod ingesteld op wegwerp plastic vanaf 2021. Hier hoef je natuurlijk niet op te wachten wanneer er al een goed alternatief is voor plastic bekers. De duurzaamste oplossing op dit moment zijn kartonnen bekers. Deze zijn namelijk ook herbruikbaar en kunnen worden gerecycled. Er zijn partijen in Nederland die gebruikte bekers recyclen en hierna het materiaal weer gebruiken voor het maken van handdoekrollen of wc-papier. Zo worden de kartonnen bekers circulair. Dat is overigens niet het geval voor koffiebekers met een PLA. Deze worden ingezameld zodat deze in industriële kamers gecomposteerd kunnen worden. Zo vernietig je zowel de coating als het karton. Daarnaast composteren bioplastics niet onder natuurlijke omstandigheden. De kartonnen koffiebeker is een milieubewuste keuze!

4. Varieer en blijf actueel

Wanneer je gebruik maakt van kartonnen bekers kun je heel eenvoudig wisselen van design. Je kunt voor elke promotie een andere boodschap bedenken. Zo zorg je er voor dat je vernieuwend bent en onder de aandacht blijft. Is een bepaalde actie voorbij? Verander van design en blijf je actueel in je promotie!

 

Onze partners