Gepubliceerd op 22 januari 2019

Kick-off Ondernemershub Heesterveld: impuls voor economie Amsterdam Zuidoost

Woningcorporatie Ymere en de gemeente Amsterdam organiseren donderdag 24 januari de kick-off van het project Ondernemershub Heesterveld. Met financiële ondersteuning van het Europees Fonds van Regionale Ontwikkeling (EFRO) realiseren gemeente en corporatie 1300 m2 bedrijfsruimte voor 30 tot 40 ambitieuze ondernemers in de plinten van wooncomplex Heesterveld in Amsterdam Zuidoost. In april 2019 gaat het programma van de Ondernemershub officieel van start.

Kick-off Ymere en gemeente Amsterdam nodigen op 24 januari ambitieuze ondernemers uit voor een kennismaking. In Ondernemershub Heesterveld kunnen zij straks binnen een netwerk van ondernemers doorgroeien en hun ondernemerschap naar een hoger niveau tillen. Ook relaties en omwonenden zijn welkom bij de kick-off. Er is een informatiemarkt waarbij de plannen voor de wijk worden gepresenteerd. Leefbare wijken Gemeente Amsterdam en Ymere investeren samen met EFRO (Europees Fonds voor Ontwikkeling) in dit project. Hiermee willen de samenwerkende partijen ondernemers helpen doorgroeien. “Ymere investeert in bedrijfsruimten voor startende ondernemers in Heesterveld, omdat deze bijdragen aan de leefbaarheid in de wijk voor haar bewoners. Dat is het uitgangspunt voor de samenwerking met strategische partners zoals de gemeente en EU”, aldus Peter Blonk, projectleider van Ymere.

Ondernemershub Community Heesterveld wordt een plek waar netwerk en samenwerking bijdragen aan commerciële groei en ontwikkeling. Naast betaalbare huisvesting is er een community waarbinnen ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en versterken. Ondernemershub Heesterveld biedt 1300 m2 bedrijfsruimte voor 30 tot 40 ondernemers. Binnen de hub kun je van een enkel bureau doorgroeien naar een eigen studio. De hub biedt een heel programma aan coaching, workshops en een team van experts waar je als ondernemer aanspraak op kunt maken.

Impuls voor woonomgeving De Ondernemershub wordt het hart van de nieuwe bedrijfseconomische as van Amsterdam Zuidoost. De ambitie is economische groei en het creëren van een werk- en woonplek met een uniek karakter. Met deze plek willen de gemeente Amsterdam en Ymere de verbinding maken met het kantorengebied in Amstel III en heel Amsterdam Zuidoost.

Kom naar de kick-off van Ondernemershub Heesterveld Ondernemers met ambitie zijn 24 januari van 16.00 en 19.00 uur van harte welkom voor de gezamenlijke kick-off van Ondernemershub Heesterveld. Locatie is Oma Ietje, Heesterveld 3
in Amsterdam Zuidoost. Kijk voor meer informatie over het project op www.ondernemershubheesterveld.nl. Hier kunnen ondernemers zich ook aanmelden.

Onze partners