Gepubliceerd op 13 februari 2018

EWS Solutions: Artificial Intelligence in de beveiliging!

Beveiligingsbedrijf Eye Watch Security Group bestaat 12,5 jaar en viert dit met de lancering van een eigen installatietak. Het zoveelste bedrijf dat camera’s gaat ophangen? Nee, absoluut niet. EWS Solutions begint dáár waar anderen stoppen met meedenken! Een ferme uitspraak van directeur Dave van de Laar. Tijd voor een gesprek.

Jarenlang was Eye Watch Security Group een relatief kleine speler op de beveiligingsmarkt. Nadat enkele grote internationale, logistieke en high-risk dienstverleners klant werden is van een kleine speler geen sprake meer. Integendeel, Eye Watch Security Group is inmiddels een landelijke specialist geworden op het gebied van beveiliging van ‘Food-, Non Food- en Supply Chain Logistics’.

Door deze groei kreeg het bedrijf ook steeds complexere beveiligingsvraagstukken voor haar kiezen. Vraagstukken die verder gingen dan ‘een mannetje inzetten’. Steeds vaker werd een beroep gedaan op technologische innovaties. En steeds vaker werden externe partijen betrokken in oplossingen. Echter deze oplossingen waren meestal standaardproducten die meer dan eens slechts een deel van het vraagstuk konden oplossen. Van de Laar’s ambitie reikte verder: “In mijn ogen behoor je als leverancier je aan te passen aan de wensen van jouw klant en niet de wensen aanpassen aan jouw diensten. Ik merkte dat we steeds méér en steeds verder gingen in het zoeken naar oplossingen. De stap om uit te gaan breiden op het technische beveiligingsvlak kon dan ook niet uitblijven”.

Oplossingen

Na enkele intensieve gesprekken met Julius Klein Molekamp (toenmalig Business Developmentmanager Europe bij cameragigant Dahua) werd besloten om de krachten te bundelen in een nieuw bedrijf: EWS Solutions BV. Een innoverende partner op het gebied van intelligente beveiligingsoplossingen. “De term Solutions is bewust gekozen om aan te duiden dat wij oplossingen bieden” legt van de Laar uit, “daarnaast zien wij grote kansen in het toepassen van artificial intelligence in de beveiliging. En dát onderscheidt EWS Solutions in de huidige markt”.

En dat daar behoefte aan is blijkt wel uit de grote vraag naar offertes en adviesgesprekken die het bedrijf in de eerste maanden al te verwerken kreeg. En dat er ook oplossingen geboden konden worden voor niet-beveiliging gerelateerde vraagstukken bleek al snel.

Voetbal TV

Eind 2017 kwam EWS Solutions in contact met Talpa Media. Voor een nieuw project met de KNVB zochten zij een leverancier van intelligente camera’s. Met het door EWS Solutions geplaatste systeem is het mogelijk om wedstrijden in het amateurvoetbal automatisch vast te leggen. Spelers, trainers en supporters kunnen live de wedstrijd volgen, maar na afloop ook zelf acties en doelpunten terugkijken. Voetbal TV is een van de acties die de KNVB neemt om het Nederlandse voetbal weer naar een hoger plan tillen.

Innovaties

Een uitgebreid projectteam is nu full time bezig met dit Talpa project. Maar dat betekend niet dat het bedrijf verder stil zit. Integendeel, onlangs al werden er grote cameraprojecten opgeleverd in Venlo en Zeebrugge en er staan nog meerdere projecten op de rol. Ook achter de schermen wordt hard gewerkt aan het opbouwen van een wereldwijd netwerk aan innovatieve bedrijven die vooroplopen in technologische ontwikkelingen. “Het toepassen van intelligente software in de beveiligingsbranche staat nog in de kinderschoenen”, vertelt van de Laar, “wij lopen voorop in de ontwikkeling hiervan. Het streven en de ambitie van EWS Solutions blijft om voor ieder complex vraagstuk een intelligente beveiligingsoplossing te vinden”.

Voor meer informatie:
EWS Solutions bv
Keizersveld 87a | 5803 AP Venray | T: 088 – 374 56 01 | E: info@ewssolutions.nl | W: www.ewssolutions.nl

Onze partners