Jan Snel realiseert hoogwaardig Topsportcentrum voor FC Utrecht

27 juli 2021 09:45

Jan Snel realiseert hoogwaardig Topsportcentrum voor FC Utrecht

Exclusief sportwalhalla in vier maanden tijd opgeleverd

Modulair bouwer Jan Snel heeft een hoogwaardige accommodatie opgeleverd voor de spelers van het eerste team van FC Utrecht. Het nieuwe, hypermoderne gebouw op sportpark Overvecht-Noord in Utrecht vertegenwoordigt onder meer een sporthal, een gym, een spelershome, een wellness- en een persruimte.

Aandacht voor ieder detail

In een periode van vier maanden tijd heeft Jan Snel de exclusieve accommodatie in Utrecht gerealiseerd. Na de start van de bouwwerkzaamheden in maart van dit jaar, is het pand op 22 juli turnkey overgedragen aan FC Utrecht. Het nieuwe gebouw is tot stand gekomen in samenwerking met Trovium Projectrealisatie, RoosRos Architecten, Van den Pol Elektrotechniek, DAADT architectuur en Korendijk.

De spelersaccommodatie bestaat uit twee verdiepingen en heeft een strakke, luxueuze uitstraling – ontworpen door RoosRos Architecten. De gevel bestaat uit zwarte kleuren waarbij opvallende, contrasterende witte elementen de hoofdingang van het gebouw markeren. Geen enkel detail is daarbij over het hoofd gezien. Zo is er bijvoorbeeld een aparte zijingang voor spelers die van het veld af komen en zijn er glazen wanden binnenin geplaatst voor een ruimtelijk gevoel.

Voor en door topsporters

Na de entree, met de receptie en de persruimte, begint vervolgens het zogeheten spelersdomein. Het volledige interieur van het Topsportcentrum is ontworpen door Marieke Daamen van DAADT. Om het transparante gevoel van de glazen wanden te balanceren, zijn er in twee ruimtes zwarte plafonds aangebracht. Dit brengt een unieke ervaring voor de spelers met zich mee.

Die hoogwaardige beleving is belangrijk voor de voetbalclub, zo onderstreept Edo Keuning, Operationeel en Financieel Directeur bij FC Utrecht. “Wij wilden een accommodatie die aansluit bij onze ambities en het niveau van FC Utrecht, binnen de kortst mogelijke tijd. Daarin is Jan Snel de uitgelezen partner voor ons. Onze nieuwe faciliteit sluit zodoende naadloos aan op onze ambities, voorzien van alle gemakken die horen bij het professionele voetbal. We zijn daarom verheugd om gebruik te maken van een zo’n innovatief Topsportcentrum.”

Ook Rob Derksen, Projectleider bij Jan Snel, is enorm trots op het nieuwe sportwalhalla in Utrecht. “Je kunt wel stellen dat het gebouw voor en door topsporters is gemaakt. Alle betrokken partijen hebben de mentaliteit en gedrevenheid om het hoogst haalbare te leveren. Dat heeft geresulteerd in een bijzonder fijne samenwerking en een uitzonderlijke accommodatie.”

Foto: Jan Snel

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.