Eerste geautomatiseerde container self-storage ter wereld opent in Nederland

27 juli 2021 09:50

Eerste geautomatiseerde container self-storage ter wereld opent in Nederland

De eerste geautomatiseerde container self storage ter wereld opent in Nederland. De opslagbox wordt hierbij geheel automatisch naar een klant toe gebracht, in plaats van dat de klant door een self storage gebouw moet lopen. Klanten kunnen hun opslagbox oproepen via een app. Door het modulaire concept is het tevens mogelijk de self storage unit bij de klant aan huis te bezorgen. Het concept werkt gasloos en is 100% energieneutraal door zonnepanelen en eigen energieopslag.

Uniek

Oomen Opslag opent in Katwijk ’s werelds eerste container self-storage waarbij de container op commando automatisch naar je toekomt. Het reserveren, beheren, aansturen en toegang krijgen tot de container gaat online via je smartphone. Nooit meer lopen naar een opslagbox, deze staat altijd op één meter afstand van je personen-, bestel- of vrachtauto. Dit self-storage centrum heeft een capaciteit van 500 containers.

Gemakkelijk

Het volledig geautomatiseerde self-storage concept van Oomen Opslag is uniek. Het heeft alle voordelen van zowel self-storage, mini-opslag als mobiele opslag, waarbij de nadelen zijn weg-geïnnoveerd. Klanten kunnen voortaan dag en nacht bij hun opslag en de opslagbox kan zelfs tijdelijk aan huis worden geplaatst. Het systeem kent vrijwel geen beperkingen aan de afmetingen en het gewicht van wat er opgeslagen moet worden. Een zelf-lerende robotkraan beheert de containers en zet deze op commando van de klant klaar. De klant kan vanuit een portal zijn eigen opslagbox beheren en besturen.

Veilig

Het pand voldoet aan Borg 3 veiligheidsklasse: intelligente 4k camera’s met doormelding bewaken het terrein en alle toegangsdeuren. Trillingssensoren bewaken de muren. De opslagboxen zijn onmogelijk binnen te dringen door het dikke staal en doordat de deuren fysiek niet open kunnen zolang de boxen niet door de kraan uit de stapel containers is gehaald. Deze opslag is daarom bij uitstek geschikt voor waardevolle voorwerpen zoals oldtimers, kunst en andere verzamelobjecten.

Duurzaam

Het self-storage centrum in Katwijk functioneert gasloos en is voorzien van zonnestroom die wordt opgeslagen in een eigen energie opslag systeem. Met 325 zonnepanelen en 160kWh aan energie opslag voorziet het bedrijf in zijn eigen energiebehoefte. Zelfs bij stroomuitval of als de zon niet schijnt, blijft alles werken.

Voor ondernemers en particulieren 

Er zijn 10 laadplekken waar 10 personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens gelijktijdig en overdekt kunnen laden en lossen. De loopafstand naar de container is maximaal één meter. Dit concept is ideaal voor de ondernemer zonder eigen opslagloods die toch dagelijks spullen uit de opslag nodig heeft. Ook particulieren zonder voldoende eigen berging kunnen er terecht. En niet op de laatste plaats ook verhuisbedrijven zonder voldoende eigen opslagmogelijkheden. De opslagunits zijn beschikbaar in meerdere maten, van 16m3 tot 48m3. Er zijn speciale units met zijdeuren voor het stallen van auto’s of motorfietsen.

Foto: Oomen Opslag / Buzzpress

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.