Cultuurfonds Fryslân steunt 29 cultuur- en natuurprojecten

18 juni 2021 13:30

Cultuurfonds Fryslân steunt 29 cultuur- en natuurprojecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het tweede kwartaal van 2021 aan 29 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bijdrage van in totaal 97.500 euro.

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage voor een project aan te vragen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele toekenningen toe. De volledige lijst met toekenningen uit deze tweede ronde is te vinden op www.cultuurfonds.nl/fryslân

Geef kleur aan de toekomst

Vereniging Dorpsraad Gerkesklooster/Stroobos ontvangt 5.000 euro voor een graffiti kunstwerk op de loods van Brakmeijer Shipyards. Het ontwerp wordt gemaakt op basis van ideeën van dorpsbewoners. Ook kunnen zij door middel van workshops kennis maken met de graffitikunst.

Rock 'n Roll in Friesland

Uitgeverij Louise ontvangt 2.500 euro voor de publicatie 'Rock 'n Roll in Friesland'. Een boek met ruim veertig interviews over de geschiedenis van de Friese popcultuur tussen 1960 en 2000.

In Vlam en Fjoer

Stichting Stoereloer krijgt 3.000 euro voor het project In Vlam en Fjoer. Tussen 12 en 16 juli kunnen 75 kinderen per dag meedoen aan workshops op het gebied van beeldende kunst, theater en multimedia.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.