Lancering nieuw boek op De Dag van de Stagiair over stagebegeleiding op afstand

25 mei 2021 16:04

Lancering nieuw boek op De Dag van de Stagiair over stagebegeleiding op afstand

Nu steeds meer bedrijven remote werken en daardoor ook steeds meer stages (deels) op afstand plaatsvinden, is de vraag ‘hoe je dat het beste doet? actueler dan ooit. Auteur Maarten Brand geeft daarom in zijn nieuwe boek 52 tips aan werkgevers die op afstand de beste ervaringen willen geven aan stagiairs. Tijdens De Dag van de Stagiair op woensdag 26 mei wordt het nieuwe boek Met Afstand het Beste Stagebedrijf gelanceerd. De auteur ziet stages als het meest duurzame instrument voor bedrijven om jongeren te binden, te boeien en te behouden op de arbeidsmarkt.

Het boek is voor iedereen met interesse in het begeleiden van stagiairs en voor diegene die begrijpt dat succesvolle stagebedrijven niet focussen op de leerstof, maar op het opdoen van ervaring voor studenten tijdens de stage. Een geweldige stage-ervaring is niet alleen een investering in het employer brand van een organisatie, maar ook in in recruitment en onboarding.

Werken op afstand dankzij corona in stroomversnelling

Op afstand en online werken is in rap tempo mainstream geworden. Voor zowel werknemers als werkgevers biedt het ook veel kansen op de arbeidsmarkt. Het zoekgebied van een bedrijf groeit enorm, wat de kans op succesvolle matches vergroot en de talentpool enorm kan uitbreiden. Maarten Brand licht de lancering van Met Afstand het Beste Stagebedrijf toe: “Tijdens corona moesten werkgevers hun stages plotseling op afstand vormgeven. De verwachting is dat een gedeeltelijke stage op afstand het nieuwe normaal is. Voor studenten is het belangrijk dat zij leren om te gaan met deze vorm van werken, want wie denkt dat werken op afstand alleen een tijdelijke noodgreep was vanwege corona dan moeten we je teleurstellen!”.

Stages op afstand die werken

Het allereerste boek over dit thema focust op verschillende thema’s zoals het inplannen van digitale reistijd, non-linear denken en de rol van een begeleider bij stages op afstand. “De 52 tips zijn direct toepasbaar in de praktijk en helpen werkgevers om op afstand stages te organiseren die ook echt werken”, aldus de auteur Brand. Hij sluit af: “Stages op afstand zijn pas een slap aftreksel van gewone stages als je ze zo behandelt. Dit boek helpt om juist dat te voorkomen”.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.