Samenwerking Less Grey en Marosa: één complete btw-service voor Nederlandse bedrijven in Europa

5 maart 2021 13:52

Samenwerking Less Grey en Marosa: één complete btw-service voor Nederlandse bedrijven in Europa

Als organisaties ook activiteiten in het buitenland ondernemen, worden ze geconfronteerd met de uitdagingen van lokale regelgeving en buitenlandse belastingeisen. De administratieve verplichtingen voor de omzetbelasting binnen de Europese Unie verschillen aanzienlijk per lidstaat. Sommige EU-lidstaten kennen veel extra verplichtingen, aanvullend op de btw-aangifte en voorgeschreven opgaven dienen periodiek inkoop- en/of verkoopfactuurgegevens te worden verstrekt of speciale rapporten uit de financiële administratie. Deze administratieve lasten kunnen aanzienlijk verlicht worden door efficiënte software. Daarom slaat het Nederlandse bedrijf Less Grey de handen ineen met het internationale btw-kantoor Marosa. Samen kunnen zij Nederlandse bedrijven een complete btw-service in Europa bieden.

Eén oplossing voor alle btw-zaken in Europa

Marosa biedt een service die de noodzakelijke registraties, btw-aangiften en rapportageverplichtingen in heel Europa regelt. Dit vindt enerzijds gedigitaliseerd plaats door gebruiksvriendelijke software en anderzijds door de vertegenwoordigers die Marosa in ieder Europees land heeft zitten. Met Marosa heb je slechts één enkele oplossing nodig voor alle btw-zaken in Europa. Less Grey is een ervaren btw-advieskantoor en zal dienen als de Nederlandse businesspartner van Marosa.

Bedrijfsprocessen effectiever maken met software

“Digitalisering en automatisering maakt het bij uitstek mogelijk om kritisch te kijken naar bedrijfsprocessen en deze waar mogelijk effectiever te maken door middel van software. Wij zoeken bewust de samenwerking op met bedrijven die zich daarop focussen”, vertelt Paul Cramer, eigenaar van Less Grey. Eerder startte Less Grey al een samenwerking met VAT4U op het gebied van de geautomatiseerde verwerking en beoordeling van bonnen en facturen, onder meer voor het terugvragen van buitenlandse btw. “De samenwerkingen die we opzoeken hebben allemaal als doel om Nederlandse bedrijven zo breed, effectief en kwalitatief mogelijk te ondersteunen bij hun btw-verplichtingen en rechten in binnen- en buitenland.”

Nederlandse dienstverlening met Europese dekking

Het hoofdkantoor van Marosa is te vinden in Spanje, maar inmiddels zijn er ook kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Polen, Portugal en nu dus in Nederland. “Met de ene voet staan we in Nederland en met de andere in de rest van Europa”, aldus Cramer. Nederlandse bedrijven kunnen vanaf nu profiteren van de expertise, automatisering en slagkracht van Marosa op het gebied van registraties, aangifte- en rapportageverplichtingen. Less Grey is hierbij het aanspreekpunt en de dienstverlener.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.