Wolter Smit nieuwe voorzitter VNO-NCW Delft

14 januari 2021 09:49

Wolter Smit nieuwe voorzitter VNO-NCW Delft

Wolter Smit is de nieuwe voorzitter van VNO-NCW Delft. Smit neemt de voorzittershamer over van Joris Kleinveld, die de afgelopen tien jaar de kring Delft heeft gerevitaliseerd en een levendig netwerk overdraagt. Smit is CEO van het ICT-bedrijf TOPdesk en sinds 2013 bestuurslid van VNO-NCW Delft.

“Onder het voorzitterschap van Joris Kleinveld is een bloeiend Delfts DGA-netwerk tot stand gekomen,” zegt Smit. “VNO-NCW Delft organiseert geregeld bovenregionale inhoudelijke activiteiten voor alle leden van VNO-NCW West. Daarnaast heeft Joris er voor gezorgd dat de verschillende ondernemersverenigingen binnen Delft elkaar wisten te vinden en gezamenlijk de discussie aangaan met de gemeente. Hierdoor is het ondernemingsklimaat in de stad verbeterd.”

Krachtige vertegenwoordiging

Smit wil de ingezette koers met minimaal hetzelfde élan voortzetten. “Ondernemerschap tekent het karakter van Delft. Bij het verder bepalen van de koers voor de toekomst verdient de stem van de ondernemer een krachtige vertegenwoordiging. Door met VNO-NCW Delft een verbindend platform te bieden aan alle ondernemers in de regio zetten we samen in op brede belangenbehartiging en inhoudelijke en inspirerende netwerkbijeenkomsten.”

Onvermoeibare inzet

Tijdens tien jaar voorzitterschap heeft Joris Kleinveld zich op verschillende lobbydossiers succesvol ingezet. Met name de lobby voor ruimte voor de maakindustrie op bedrijventerrein Schieoevers heeft geleid tot concrete resultaten waarvan ondernemers direct de vruchten plukken. Ook is hij de drukbezochte drieluik-bijeenkomsten over de gevolgen van technologische ontwikkeling gestart. Onderwerpen als blockchain, artificial intelligence en the internet of things werden door experts besproken. VNO-NCW West, en VNO-NCW Delft in het bijzonder, zijn Joris zeer dankbaar voor zijn inzet de afgelopen tien jaar.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.