Wierenga & De Graaf Werving & Selectie introduceert Loopbaan Advies Plus

5 augustus 2020 16:00

Wierenga & De Graaf Werving & Selectie introduceert Loopbaan Advies Plus

We staan aan de vooravond van grootse en ingrijpende veranderingen op de arbeidsmarkt. Waren die al in gang gezet door onder andere de toenemende automatisering en robotisering, het corona-virus heeft de arbeidsmarkt nog eens extra op scherp gezet. Tegelijk bieden deze onzekere tijden ook nieuwe kansen. Voor iedereen die liever denkt in mogelijkheden en juist nu werk wil maken van zijn of haar carrière, introduceert Wierenga & De Graaf Loopbaan Advies Plus.

Als bureau voor werving en selectie volgt Wierenga & De Graaf ontwikkelingen op de arbeidsmarkt op de voet. ‘En die staat door het corona-virus behoorlijk op scherp, waardoor veel werkenden en werkzoekenden onzeker zijn over hun toekomst’, aldus Jan Wierenga. ‘Nu heeft de overheid besloten dat alle werkenden - waaronder ook zzp-ers - én werkzoekenden de mogelijkheid moeten krijgen voor een persoonlijk loopbaanadvies om zich zo voor te bereiden op nieuwe tijden, kansen en mogelijkheden. Wierenga & De Graaf gaat een stapje verder met Loopbaan Advies Plus. In plaats van enkel een advies kiezen wij voor loopbaanbegeleiding. Dat doen we voor iedereen die zijn of haar loopbaan een nieuwe of andere wending wil geven. Voor mensen in loondienst, voor zzp-ers, voor werkzoekenden en voor wie zich oriënteert op werk.’

Persoonlijk ontwikkelplan

‘Loopbaan Advies Plus bestaat om te beginnen uit een persoonlijk loopbaan ontwikkeladvies’, vult Leo de Graaf aan. ‘En die is voor de snelle beslissers gratis. De kosten voor dit advies worden namelijk betaald door NL Leert Door, een initiatief van de overheid. Het loopbaan ontwikkeladvies bestaat uit een arbeidsmarktscan, 4 uren persoonlijke coaching door een erkende Loopbaanadviseur en een persoonlijk ontwikkelplan voor de korte en middellange termijn. Daarmee stopt het niet. De Plus staat voor een intakegesprek met één van onze recruiters. Maar weten wat je kunt en wat je wilt, dat is één. Dat vertalen in een sollicitatie- of motivatiebrief of dat te vertellen in een sollicitatiegesprek, dat is andere koek. Daarom leren we kandidaten in een workshop van een dagdeel ook hun eigen persoonlijke verhaal en ambities op te stellen. We geven kandidaten dus meer kennis en inzicht over zichzelf én we leren ze om zich goed te presenteren bij interessante werkgevers.’

Over Wierenga & De Graaf

Wierenga & De Graaf is een nieuw bureau voor Werving & Selectie | Recruitment | Interim | Loopbaanadvies in het hogere segment en voor specialistische functies. Zowel Jan Wierenga als Leo de Graaf hebben een jarenlange ervaring, opgedaan in leidinggevende en commerciële functies bij onder andere grote landelijke uitzendorganisaties. Zoals Jan Wierenga en Leo de Graaf een perfecte match vormen, zo willen zij die ook tot stand brengen voor getalenteerde en ambitieuze werkzoekenden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.