Staat uw techniek straks op de Milieulijst 2021?

19 augustus 2020 15:55

Staat uw techniek straks op de Milieulijst 2021?

Tot 1 september 2020 kan het bedrijfsleven voorstellen indienen voor de nieuwe Milieulijst van 2021. Iedereen kan gewenste aanpassingen voor de Milieulijst doorgeven aan RVO. Dit is vooral interessant voor leveranciers van innovatieve milieutechnieken. Opname op de Milieulijst kan de marktintroductie van deze technieken versnellen.

Op de Milieulijst staan jaarlijks zo’n 350 innovatieve en milieuvriendelijke investeringen. Ondernemers kunnen fiscaal voordelig investeren via de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil). RVO past de Milieulijst jaarlijks aan.

Terugverdientijd en milieuvoordeel

De voorstellen toetsen we aan een aantal criteria. Zo moet de techniek in voldoende mate milieuvoordeel opleveren en aansluiten bij de speerpunten uit het huidige milieubeleid. Dit beleid maakt dat ook technieken op het gebied van Circulaire Economie nadrukkelijk de aandacht krijgen.

Fiscaal voordeel

Via de MIA kunnen bedrijven de fiscale winst verlagen. Tot 36 procent van de kosten van de milieu-investering mogen zij in mindering brengen op de fiscale winst. Met de Vamil kunnen bedrijven 75 procent van een investering op een willekeurig moment afschrijven. Door sneller afschrijven vermindert de fiscale winst en betalen bedrijven minder belasting in dat jaar. Dit levert voordeel op.

Meer weten?

Bron: https://www.rvo.nl/

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.