Gepubliceerd op 19 juli 2019

Fortino Capital Partners neemt meerderheidsbelang in Odin Groep

Vandaag kondigen Odin Groep en Fortino Capital Partners (Fortino) aan dat investeringsbedrijf Fortino een meerderheidsbelang heeft genomen in Odin Groep. Het management van Odin Groep heeft in Fortino de partij gevonden om de verdere groeiambities kracht bij te zetten en samen Odin Groep verder uit te bouwen. Hierbij staan kwalitatieve dienstverlening en klanttevredenheid voorop.

Marktleider in zorg en primair onderwijs

Odin Groep is een onafhankelijke IT-dienstverlener die bestaat uit drie bedrijven: Previder, Heutink ICT en Winvision. De organisatie is gespecialiseerd in IT-oplossingen, cloudhosting, security, managed services en consultancy. Binnen Odin Groep zijn 470 medewerkers werkzaam die de klanten dagelijks met hun expertise bijstaan bij het nemen van strategische IT-beslissingen. De organisatie is gevestigd in Hengelo en Vianen en gelooft sterk in hechte relaties om klanten te ontzorgen op IT-vlak. De ICT-dienstverlener is sterk aanwezig in het segment van de middelgrote en kleine bedrijven en heeft leidende marktposities in de zorgsector en het primair onderwijs. In 2018 behaalde Odin Groep een omzet van 82 miljoen euro en een EBITDA van ruim 15 miljoen euro.

Hans Lesscher, CEO en oprichter van Odin Groep: “Wij zien in Fortino de perfecte partner om ons in de volgende fase van onze groei te ondersteunen. Na bijna 30 jaar samen met mijn team te hebben gebouwd aan de organisatie, is het tijd voor de volgende stap. Fortino heeft de kennis, ervaring en financiële slagkracht die wij nu nodig hebben om onze ambities verder vorm te geven. Hierbij blijven we trouw aan ons uitgangspunt: complete IT-oplossingen leveren waarmee onze klanten het verschil kunnen maken.”

Duco Sickinghe, Managing Partner van Fortino Capital Partners: “De ICT-markt evolueert snel waardoor organisaties het steeds moeilijker vinden om zich te omringen met de nodige kennis. We geloven sterk in de toegevoegde waarde van Odin Groep als ICT-partner voor haar klanten. We kijken ernaar uit om Hans en zijn medewerkers te ondersteunen met zowel de autonome groei van Odin Groep als met de mogelijkheden om nauwer samen te werken met andere bedrijven.”

Onze partners