Hoe pakt een organisatie haar rol in het bestrijden van cybercriminaliteit?

6 mei 2019 10:14

Hoe pakt een organisatie haar rol in het bestrijden van cybercriminaliteit?

Hoe maken we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk? Dat is waar de onderzoeksgroep Cybersafety en het Cyber Science Center zich al 10 jaar mee bezighouden. Ter ere van dit tienjarig jubileum wordt op donderdag 9 en vrijdag 10 mei het congres Tijd voor Digitale Veiligheid georganiseerd. Burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone opent het congres en diverse sprekers delen hun kennis, onderzoeksresultaten en ervaringen. Prof. dr. Wouter Stol, lector aan de onderzoeksgroep van NHL Stenden Hogeschool en de Politieacademie: “Niemand kan cybercriminaliteit in zijn of haar eentje oplossen. Maar als iedereen hierin zijn rol pakt, dan word je als samenleving sterker.”

Veel mensen vragen zich af hoe de organisatie waar ze werken kan bijdragen aan digitale veiligheid en hoe zij hun rol kunnen pakken in het bestrijden van cybercriminaliteit. Vraagstukken met betrekking tot digitale veiligheid zijn complex en veel partijen hebben hier een rol in. Stol: “Denk maar eens aan de rol die gemeentes hebben als toezichthouder van evenementen zoals een kermis. Een reuzenrad, zweefmolens, botsauto’s, vuurwerkshows: het draait tegenwoordig allemaal op software. En alles met een computer valt te hacken. Hoe zorg je ervoor dat de organisator hier de juiste veiligheidsmaatregelen tegen neemt?”

Congres Tijd Voor Digitale Veiligheid

Het congres belicht het thema digitale veiligheid vanuit verschillende invalshoeken. Ervaringen en leringen uit de praktijk en uit onderzoek vormen de basis van het programma. Sprekers van de politie en het Openbaar Ministerie, het bedrijfsleven en de wetenschap blikken terug op wat we de afgelopen jaren hebben geleerd over online dader- en slachtofferschap, online rellen en serieuze online dreigingen. Meer informatie over het congres is te vinden op de website.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.