Amsterdammers met groene vingers trekken samen op via het nieuwe platform Buurtgroen020

29 maart 2019 10:03

Amsterdammers met groene vingers trekken samen op via het nieuwe platform Buurtgroen020

Het platform werd gisteren geopend door wethouder Laurens Ivens van Groen, tijdens een stedelijke bewonersbijeenkomst over de groenvisie van Amsterdam. Iedereen die zich bezig houdt met groen, kan via www.buurtgroen020.nl kennis en ervaring delen. Het doel is Amsterdam samen groener te maken.

Bijeenkomst groenvisie

Ongeveer 200 mensen waren samengekomen om mee te denken over de ontwikkeling van de groenvisie. Groen in de Buurt is een belangrijk onderdeel van de groenvisie en uit een publiekspeiling bleek er hoge waardering voor het buurtgroen te zijn. Wethouder Ivens benadrukte het belang van een overzichtelijke website waar mensen makkelijk kennis kunnen delen en kunnen netwerken op het gebied van groen.

#meedoenmetbuurtgroen

Buurtgroen020 wil zo veel mogelijk Amsterdammers betrekken en activeren om aan de slag te gaan met groen in de buurt. Door een profiel aan te maken kan iedereen zelf kennis en vragen delen en andere groene Amsterdammers ontmoeten. Ook kan iedereen een groen buurtinitiatief toevoegen waarna het wordt getoond op de overzichtskaart van Amsterdam. Op dit moment zijn al een kleine 100 Amsterdammers actief met 18 buurtprojecten. Ook is er een uitgebreide activiteitenkalender waar iedereen items aan te kan voegen.

Doe ook mee aan Buurgroen020 via www.buurtgroen020.nl.

 

 

 

 

 

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.