Gepubliceerd op 4 februari 2019

Mijlpaal: 3.000.000 online afspraken via BarberBooking

Elke dag boeken 3.000 Nederlanders zichzelf mooier via BarberBooking. Hét grootste zoek en boek je kappersafspraak platform van Nederland. Inmiddels heeft dit platform haar mijlpaal van 3 miljoen afspraken gehaald. Waar eind 2017 de teller nog op 1.5 miljoen stond staat hij nu inmiddels op de 3 miljoen.

3 minuten duurt een gemiddeld telefoongesprek

De 3 zussen Heersink begonnen het BarberBooking platform niet voor niets. Een telefoongesprek tussen klant en kapper duurt gemiddeld 3 minuten. Dat is de tijd dat de kapper weg is van zijn klant die in de stoel zit. Ook winst voor de klant zelf, de klant bedenkt namelijk op momenten dat de salon gesloten is dat hij/zij naar de kapper wil. Dan zit de salon dicht en kan je ze niet bereiken. Via het online boeken is de kapsalon 24/7 bereikbaar voor het maken van afspraken. Voor de kapper enorme tijdswinst en voor de klant meer gemak. Niet zo vreemd dat het platform dan ook al meer dan 3 miljoen online afspraken erop heeft zitten.

Van de kapper, voor de kapper

Al hebben de drie zussen zelf nooit geknipt. Wel weten ze precies hoe het reilen en zeilen in de salon werkt. Dat is ook niet zo vreemd. Hun opa startte in 1945 een kapsalon. Hun vader nam een tijd later in de jaren 80 de salon over. En begon in de jaren 90 met het leveren van kapperssoftware. De zussen Heersink hebben het bedrijf met de kapsalon en de kapperssoftware overgenomen. En zijn in 2014 begonnen met het boekingsplatform BarberBooking.

Online boekingen groeit door

De ambitie van de zussen Heersink is om elke salon de tijdswinst van het online boeken te gunnen én alle consumenten in Nederland het gemak van het online boeken van een afspraak bij de kapper. Nu stijgt elke maand het online afspraken al met 4%. Niet geheel verrassend is dat het overgrote deel via de mobiel of tablet wordt gemaakt (68%).