Gepubliceerd op 30 januari 2019

Marktlink opent nieuwe vestiging in Drachten

Uit onderzoek van overname-adviseur Marktlink Fusies & Overnames blijkt dat 13% van alle MKB-bedrijven in de noordelijke provincies overweegt het bedrijf te verkopen. De fusie- en overnamebemiddelaar speelt in op deze trend door een kantoor te openen in Drachten. Vanuit deze centrale ligging wordt de Friese, Groningse en Drentse markt bediend.

Uit de jaarlijkse nationale bedrijfsovername-monitor van Marktlink blijkt dat ruim 10% van de Nederlandse ondernemers in het MKB binnen nu en twee jaar wil verkopen. Met duizenden MKB’ers in Friesland, Groningen en Drenthe biedt dat een potentiële vraag waar Marktlink op in wil spelen met gespecialiseerd advies.

“We zien kansen in Noord-Nederland,” aldus Koen Rutten, gezicht van het nieuwe kantoor in Drachten. “Er zijn ontzettend veel mooie bedrijven in de noordelijke provincies, maar er is nog geen gespecialiseerde overname-adviseur. Door het openen van een kantoor willen we ondernemers helpen bij hun overname-, en opvolgingsvraagstukken. We zijn al reeds in gesprek met 145 ondernemers en wij denken dat een lokale vestiging hen over de streep zal trekken om onze dienstverlening in te schakelen.”

Lokale speler 
Ondernemers in het MKB vinden de binding met een regionale specialist belangrijk. Dit zien we de afgelopen 20 jaar steeds weer terug. “Als lokale adviseur ken je de specifieke regionale ondernemerskenmerken, het ondernemersklimaat en de gevestigde industrie. Wij spelen dan ook graag in op de behoefte,” aldus Koen. “We vestigen ons kantoor in Drachten, de perfecte centrale locatie voor Noord-Nederland. Zo zijn we altijd dichtbij onze klanten.”

Marktlink Drachten is een goede aanvulling op de landelijke dekking van de overnamespecialist. Zij had al kantoren in het oosten en zuiden van Nederland en de randstad, maar de regio Noord bleef op deze manier achter. Vanaf heden zal een gespecialiseerd team ondernemers gaan begeleiden bij de aan- en verkoop van hun bedrijven.