Gepubliceerd op 30 januari 2019

Een unieke samenwerking ROC HAN RU StartUp Nijmegen.


Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ROC Nijmegen en StartUp Nijmegen tekenen 8 januari 2019 een strategische samenwerkingsconvenant op het gebied van ondernemerschap. Met deze samenwerking ontstaat een uniek startup-ecosysteem in Nederland.

Het starten van een bedrijf is nog altijd populair in het Rijk van Nijmegen. Jaarlijks schrijven circa 250 startende ondernemers zich in bij de Kamer van Koophandel. De aanwezigheid van de diverse kennisinstellingen is daar een rechtstreeks gevolg van.

Synergie
Onderzoek leert dat de lokale onderwijsinstellingen, overheid en de Nijmeegse incubator gefragmenteerd en versnipperd invulling geven aan hun deel van het startup-ecosysteem. Synergiën bleven onbenut en de conclusie was dat het ecosysteem suboptimaal was ingericht. 
De samenwerking tussen partijen zorgt voor een positieve verandering; de toename van instromende starters voor het Rijk van Nijmegen blijft behouden, succesvol ondernemerschap wordt bevorderd en er wordt invulling gegeven aan de aansluiting met het beroepenveld. Kortom, synergie op het gebied van ondernemerschap levert meer op dan de som der delen.

Voordelen
StartUp Nijmegen, dat al langer samenwerkt met de lokale overheid en met 30 gevestigde Nijmeegse ondernemers, ziet de samenwerking met de Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het ROC Nijmegen als een belangrijk onderdeel van de professionaliseringsslag in de ondersteuning aan beginnende ondernemers. De partijen onderschrijven dat deze strategische samenwerking voordelen biedt aan de lokale onderwijsinstellingen. Zo zorgen StartUp Nijmegen en de onderwijsinstellingen ervoor dat de leerlingen en studenten een toekomst wordt geboden waarin zij zowel tijdens als na hun studie ondersteuning krijgen bij hun ondernemersambities.

StartUp Nijmegen
De laatste 2 jaar zijn er 150  startende ondernemers geaccelereerd bij StartUp Nijmegen. Daarvan zijn er al 70 ondernemingen uitgegroeid en hebben zich met hun team elders gevestigd in het Rijk van Nijmegen.

Meer informatie over deze unieke samenwerking of wat StartUp Nijmegen voor jou kan betekenen? Bel met aanjager Dick Bos van StartUp Nijmegen, 06 21 54 44 54 of stuur een e-mail naar dick@startupnijmegen.nl voor een afspraak.