Schaap Bio Energie wint koperen oliekan 2017

28 september 2018 14:52

Schaap Bio Energie wint koperen oliekan 2017

Het bedrijf Schaap Bio Energie heeft vandaag (27 september 2018) de koperen oliekan 2017 gewonnen. De ludiek bedoelde prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) en overhandigd aan een project waar het FSFE in heeft geïnvesteerd. De winnaar kreeg de koperen oliekan in de Kanselarij uitgereikt uit handen van Michel Hendriks, directeur FSFE.

De bekendmaking vond plaats tijdens een bijeenkomst van het FSFE in de Kanselarij, bij de tentoonstelling Places of Hope, waar het FSFE zich in 2018 aan heeft verbonden. Onder de genodigden waren niet alleen tal van ondernemers op het gebied van schone energie te vinden, maar ook bouwbedrijven, architecten, bestuurders en betrokkenen bij Places of Hope en van de Freon fan Fossylfrij Fryslân, beide partners van het FSFE.

De winnaar werd gekozen op basis van een online stemming, waar het publiek gedurende enkele weken aan mee kon doen. De keuzecriteria waren daarbij ruim. De vraag was: wat vindt het publiek het leukste, meest interessante, of meest tot de verbeelding sprekende schone energieproject van 2017?  De keuzeopties waren te vinden op de website van het FSFE.

Schaap Bio Energie won overigens pas na een spannende strijd, want ook vastgoed-investeringen de Energiefabriek en Nije Grûn kregen veel stemmen.

Winnaar Schaap Bio Energie heeft een concept ontwikkeld voor een zeer efficiënte vergisting van mest en substraten, met zo weinig mogelijk impact op de omgeving. Het was onze ambitie om het aantal van stemmen van vorig jaar te halen, dan wel te overtreffen en dit is met meer dan 1300 stemmen ruimschoots gelukt.

Het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) investeert jaarlijks in projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing in Friesland. In 2017 investeerde het fonds in totaal 17 miljoen euro in 14 nieuwe projecten.

De tentoonstelling Places of Hope is nog te zien tot en met 25 november.

Een gelijknamige film, waarin het FSFE het verhaal van schone energie voor Fryslân vertelt is online te zien op www.fsfe.frl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.