Gepubliceerd op 11 september 2018

Letselschadebureau opent loket voor schades in Turkije

Randstad Personenschade opent een afdeling die zich gaat richten op het regelen van schades in Turkije. Het bedrijf, naar eigen zeggen het grootste interculturele letselschadebureau van Nederland heeft daarvoor advocaten gevestigd in de Turkse steden Istanbul en Izmir. Volgens het bureau zijn Nederlanders -al dan niet met een Turkse achtergrond, steeds vaker betrokken bij schades in Turkije.

Het letselschadebureau wijst erop dat inmiddels 23% van de inwoners van Nederland een migratie-achtergrond heeft van wie een groot deel bestaat uit mensen van Turkse afkomst. Zij gaan regelmatig op vakantie, familie- of werkbezoek in het thuisland. Daarnaast groeit volgens Randstad Personenschade het toerisme van Nederland naar Turkije en daarmee ook het aantal schades in Turkije van en door Nederlanders.  “Om die schades goed en efficiënt te behandelen is specialistische kennis nodig van het Turkse recht en de Turkse taal. Dat kunnen wij partijen bieden”, vertelt initiatiefnemer Ethem Emre.

Voorkomen onnodige kosten

De afdeling Turkije-schades van Randstad Personenschade zal voornamelijk werken in opdracht van aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeraars voor schaderegelingen (zowel letsel als materieel en zowel verhaals- als WA-schades), toedrachtsonderzoek, fraude-onderzoek en gerechtelijke procedures. Daarbij is nadrukkelijk aandacht voor efficiëntie en kostenbeheersing. Emre: “Bij de intake vindt een haalbaarheidsonderzoek plaats, om eventuele onnodige kosten te voorkomen. Want hier gaat in de praktijk veel mis.”

Aanspreekpunt in Nederland

Voor de behandeling van de dossiers zullen gespecialiseerde Nederlandstalige advocaten worden ingezet met diepgaande kennis van het Turkse schaderegelingsproces. Voor opdrachtgevers is er een vast aanspreekpunt in Nederland.

www.letseladvies.nl

Onze partners