Boek over Employee Experience onthult als eerste in Nederland het geheim van topwerkgevers

24 september 2018 14:05

Boek over Employee Experience onthult als eerste in Nederland het geheim van topwerkgevers

Met ‘Employee Experience; Happy People, Better Business’ brengt uitgeverij Vakmedianet de eerste oorspronkelijk Nederlandstalige titel over employee experience op de markt. Auteurs Heleen Mes en Gea Peper delen in dit boek hun jarenlange ervaring en visie op topwerkgeverschap en gelukkige werknemers. Het boek geeft concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan met het creëren van de beste employee experience en bevat daarnaast inspirerende praktijkcasussen van o.a. ABN Amro, VGZ, Tony’s Chocolonely, Hutten en Kinki Kappers.  

Een must voor elke manager en HR-professional die de ambitie heeft om van zijn of haar bedrijf, een topwerkgever te maken. ‘Employee Experience; Happy People, Better Business’ verschijnt op 24 september.

Human Resource trendwatchers benoemden ‘employee experience’ onlangs als ‘de next step voor HR’. Het onderwerp, dat in het kort inhoudt dat gelukkige werknemers ervoor zorgen dat een bedrijf floreert en dat organisaties ‘geluk’ dus als essentieel (HR-)thema moeten gaan zien, is zelfs uitgeroepen tot hét HR-thema voor de komende jaren.

De focus op employee experience is niet vreemd. De krappe arbeidsmarkt vraagt dat werkgevers zich veel aantrekkelijker maken om talentvolle medewerkers te werven en ook te behouden. ‘Hoe dat je lukt? Door medewerkers op de eerste plaats te zetten en een topwerkgever te worden! Daarvoor is een goede employee experience vereiste nummer 1,’ aldus HR-experts Mes en Peper, samen verbonden aan het HappinessBureau. ‘Maar niet alleen voor het aantrekken en behouden van medewerkers is een goede employee experience van belang. Organisaties die actief werken aan het geluk van medewerkers zijn innovatiever en succesvoller,’ benadrukken de auteurs.

Over de auteurs
Heleen Mes en Gea Peper delen de missie om van gelukkig werken de norm te maken in Nederland (en daar buiten) en om van iedere werkgever een topwerkgever te maken. Zij zijn (internationale) keynote speakers en geven opleidingen en workshops over employee experience, employee journey mapping & design en gelukkig werken. Heleen en Gea zijn editors van de succesvolle nieuwssite Happy People Better Business Nieuws (www.hpbbnieuws.nl en www.hpbbnews.com) en oprichters van de LinkedIn-groep Employee Experience Nederland/ België. Gea is oprichter van het HappinessBureau waar Heleen als partner aan verbonden is (www.happinessbureau.nl).

Algemene informatie
Titel: Employee Experience
Auteurs: Gea Peper en Heleen Mes
Los exemplaar: € 39,95 (incl. btw)
ISBN: 9789462155367
Bestellen bij Vakmedianet of de erkende boekhandel

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.