Ontwikkelen commercieel vermogen is uitdaging voor zelfstandig professionals

29 augustus 2018 12:28

Ontwikkelen commercieel vermogen is uitdaging voor zelfstandig professionals

Zelfstandig ondernemers zijn goed in hun vak. Zij geven advies, coachen of leveren diensten waaraan echt behoefte is. De uitdaging is het verkopen van hun dienst. Groningse trainer Werner Hoenders: “Zelfstandig professionals zijn goed in vertellen over de eigen expertise. De verkoop van die dienst– belangrijk onderdeel van het ondernemerschap - is hun achilleshiel. Daarom organiseer ik eendaagse salestrainingen bij open inschrijving. Jezelf blijven tijdens het commerciële deel van de opdracht sluiten, daar gaat het om.” Op 10 oktober vindt de eerstvolgende training Verkopen als 2e beroep plaats in Groningen.

Medewerkers in organisaties kennen het wel: de verkooptraining. Zelfstandig professionals, die enthousiast starten als ondernemer, zijn daar minder op gericht. “Mijn dienst verkoopt zichzelf wel, ik heb een website en visitekaartjes, ben actief op social media. Dan komt het vanzelf wel.” Zo werkt het niet. Om de opdracht te krijgen, is het nodig om de gunfactor te creëren en daadkracht te laten zien. In één trainingsdag kan volgens coach Hoenders al een grote stap gemaakt worden. Bijkomend voordeel is dat je met een groep gelijkgezinden zit. Je leert van elkaar, ook al bied je een heel ander product of dienst aan. Deelnemers herkennen de situatie van de ander en lopen tegen dezelfde uitdagingen aan. 

Resultaten

Na afloop van de training die Hoenders organiseert zijn de deelnemers in staat om:

  • de structuur van het commerciële/klantgerichte gesprek te herkennen
  • onzichtbaar) overtuigend te verkopen zonder ‘verkoperig’ over te komen
  • effectief met bezwaren om te gaan
  • de leiding te nemen in het gesprek
  • koopsignalen te herkennen en hierop te reageren
  • meer opdrachten uit de (netwerk)afspraken te halen
  • de basis en principes van de gesprekstechniek: FOPEN te (her)kennen.

Voor wie?

Deze salestraining is voor professionele dienstverleners (MBO+/HBO-WO niveau) van wie - naast hun kernwerkzaamheden in hun vakgebied - ook commerciële acties worden verwacht.

Trainer Werner Hoenders

Trainer & coach Hoenders: “Klanten vragen advies aan mij, omdat ze meer, leukere of betere opdrachten willen. Of ze willen graag nieuwe klanten werven. Na deze eendaagse training zijn deelnemers tot hun eigen verbazing enthousiast over het sales gedeelte van het ondernemerschap.”

Sinds 2004 traint en coacht hij ondernemers, medewerkers en organisaties. In 2009 was hij medeoprichter van TrainersNoord. Daarnaast verzorgde hij de NIMA Sales-opleiding namens de Hanze Hogeschool Groningen.

Aanmelden

Meer informatie over deze interactieve eendaagse training Verkopen als 2e beroep (open inschrijving) op 10 oktober 2018, staat op de website van Hoenders. De investering is € 347,- excl. 21% btw. Dit is inclusief koffie, thee en lunch. De training vindt in de regio Groningen plaats. Aanmelden kan via de website.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.