Interieurbouwspecialist start eigen werkvoorbereidersopleiding

14 augustus 2018 15:51

Interieurbouwspecialist start eigen werkvoorbereidersopleiding

Jarenlang te kort werkvoorbereiders reden voor INTOS om intern traject op te zetten.

Haarlem, 14 augustus 2018 – INTOS interior solutions, één van de grootste interieurbouwspecialisten in Nederland, heeft door het enorme tekort aan vakspecialisten in de interieurbouw een eigen opleidingstraject voor werkvoorbereiders opgezet. Met het negen maanden durende en bedrijfsspecifieke opleidingstraject leiden ze sinds deze maand zeven medewerkers op. Daarmee sluiten ze aan op de theoretische opleiding Werkvoorbereider van het Horizon College die 1 september start.

Werkvoorbereidersopleiding Horizon College

Door de crisis was het voor veel bedrijven in de interieurbranche lang niet mogelijk om medewerkers een opleiding te laten volgen. Het Horizon College Heerhugowaard bood tot zes jaar geleden als enige opleider in Noord-Holland de opleiding Werkvoorbereider voor de meubelindustrie aan. Maar was door de crisis genoodzaakt deze opleiding stop te zetten. Het gevolg was dat het voor interieurbouwers in Noord-Nederland steeds lastiger werd om nieuwe werkvoorbereiders aan te trekken of om medewerkers vanuit een andere richtingen om te scholen. De economische groei creëerde opnieuw vraag naar deze specialisten en dus ook naar de opleiding.

Samenwerking opleider en interieurbranche

Paul Gunneweg, docent Horizon College: “Nu het weer goed gaat in de interieurbranche zien bedrijven de noodzaak om werkvoorbereiders op te leiden. Door samen te werken met grote interieurbouwers in de omgeving, zoals INTOS, hebben we de inhoud van de opleiding aangescherpt. Tevens konden we door hun interesse een aantal deelnemers borgen en zo de start van de opleiding garanderen. Het INTOS Opleidingstraject voor werkvoorbereiders is aanvullend op onze opleiding, maar kan ook los gevolgd worden. Zo faciliteren zij op een laagdrempelige wijze het doorgroeien intern. We vinden het super dat INTOS met een eigen opleidingstraject zo intensief investeert in het opleiden van de juiste vakmensen.”

Veiligstellen kwalitatieve aanwas vakgenoten

Jan-Willem Spanjaart, Manager Business Development INTOS en mentor van de Werkvoorbereiders in opleiding: “Kennisvergaring wordt steeds belangrijker voor medewerkers, dat merken we dagelijks. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van bestaande opleidingen, maar ook om kritisch te blijven kijken naar de behoefte van de eigen organisatie. Bij INTOS hebben werkvoorbereiders een brede rol en we hebben onze eigen werkprocessen, planningen, financiële monitoring en uitwerk- en tekenprogramma’s. Daardoor was een aanvullend bedrijfsspecifiek opleidingstraject noodzakelijk, dat onderdeel is van het INTOS opleidings- en ontwikkelingsplan genaamd INTOP. Ervaren collega’s dragen nu volgens een vaste structuur klassikaal kennis over en zorgen voor intervisiemomenten. Het is goed om als branche meer in intern of extern opleiden te investeren om de kwalitatieve aanwas van nieuwe werkvoorbereiders en andere vakgenoten veilig te stellen.”

www.intos.nl 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.