Rabelink bekroond met Lean & Green Star

11 juni 2018 09:41

Rabelink bekroond met Lean & Green Star

Met dank aan een opmerkelijke score mag Rabelink Logistics zich de trotse bezitter van de Lean & Green Star noemen. Deze felbegeerde prijs – onderdeel van een duurzaamheidsprogramma met als doel vermindering van CO2-uitstoot – werd op donderdag 31 mei in ontvangst genomen.

De concrete bedoeling van dit programma, dat is opgezet door Connekt Duurzaam Logistiek en TLN,  is om binnen vijf jaar de CO2-uitstoot met minimaal 20 procent terug te brengen. Rabelink is er echter in geslaagd om tussen 2009 en eind 2014 een CO2-reductie van 54 procent per meter te behalen. Deze opmerkelijke prestatie was de reden dat het wat langer duurde voordat definitief groen licht gegeven kon worden. “Omdat dit zo’n buitengewoon resultaat is, moesten de cijfers verschillende keren worden gecontroleerd”, vertelt managing director Alwin Schweckhorst van Rabelink.

Maar ook na grondig onderzoek bleek het te kloppen dat de uitstoot van CO2 per meter de afgelopen periode meer dan gehalveerd is en dus kon de Lean & Green Star (de ‘opvolger’ van de Award die Rabelink al had) in ontvangst worden genomen. Schweckhorst: “We zijn erg blij dat onze inspanningen zijn beloond met deze topranking.” Op 31 mei vond de feestelijke uitreiking van Lean & Green plaats tijdens het Festival Duurzame Mobiliteit in Amersfoort en kreeg onze directeur de Star uit handen van Mariëtte van Empel, programmadirecteur Duurzame Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De extra hoge vermindering van de uitstoot is onder meer behaald door de overstap van double naar triple stock-opleggers; door de laadruimte van onze trailers op die manier optimaal te benutten en gebruik te maken van drie ‘verdiepingen’, hoeven er minder kilometers te worden afgelegd om dezelfde aantallen goederen te kunnen afleveren. “Het voorbeeld van Rabelink Logistics toont aan dat we ecologische actie serieus nemen en ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor het milieu en toekomstige generaties”, zegt Klaus Hüttemann, managing partner van de Huettemann Group (waar Rabelink toe behoort). “Niet alleen bij Rabelink, maar in de hele groep concentreren we ons op technologieën en procesoptimalisatie voor meer duurzaamheid en efficiëntie.”

Rabelink is een 3PL+ logistiek dienstverlener met een warehousecapaciteit van 50.000 m2 en ruim 70.000 palletplaatsen. In combinatie met 165 vrachtauto's, 4 LZV’s, 210 trailers (waarvan 85 double en triple stock-opleggers) en 65 meeneemheftrucks is Rabelink uitgegroeid tot een gezonde en ondernemende organisatie. Het personeelsbestand is door de jaren heen gestegen, waardoor er momenteel aan meer dan 400 mensen een werkplek kan worden geboden.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.