Gepubliceerd op 5 juni 2018

Pack biedt werkgevers platform voor on demand werken

Amsterdam, 5 juni 2018 – De Nederlandse digitale startup Pack is vandaag officieel gelanceerd. Het online platform brengt vraag en aanbod binnen de arbeidsmarkt voor tijdelijk werk samen, volledig gedigitaliseerd en zo snel en simpel mogelijk. Werkgevers posten eenvoudig hun vacatures en selecteren kandidaten op basis van eerder verworven reviews. Werkzoekenden kiezen via de Pack app on demand hun job, locatie, baas en collega’s uit en raten hun tijdelijke werkgever. Pack maakt gebruik van hetzelfde concept als apps zoals Airbnb en Uber. Zo kun je als werkgever zelf snel en op basis van recensies bepalen wanneer en wie je inhuurt.

Met een krappe arbeidsmarkt hebben veel bedrijven last van de huidige personeelsschaarste, vooral in de grote steden. Ook de behoefte aan extra inzet kan ad hoc zijn, veelal binnen enkele uren of een dag dient de klus geklaard te worden. Pack wil met haar platform de markt openbreken door schakels als uitzendbureaus uit het wervingsproces te schrappen en door aanbieders en werkzoekenden direct en transparant met elkaar in contact te brengen. “Daarnaast ontzorgen we werkgevers door administratieve rompslomp uit handen te nemen. Geen papierwerk, geen stress.” stelt Karlijn Mutsaerts van Pack.

Gig Economy vraagt om platform voor on demand werken

“De arbeidsmarkt is qua werving en selectie nog hopeloos traditioneel en weinig gericht op het gedrag van de nieuwe generatie.” gaat Mutsaerts verder. “Met de huidige gig economy waarbij tijdelijk werk de norm is, kost het zoeken naar een bijbaan en solliciteren met een officiële brief of via een traditioneel uitzendbureau teveel tijd, inzet en stress. Daarom hebben we met Pack een digitaal platform ontwikkeld waarmee men on demand kan werken en zich via een berichtje in de app kan aanmelden, simpel en snel.”

Gebruikersgericht

In de ontwikkeling van Pack stelt de startup het digitale gedrag van haar gebruikers centraal. Zowel de app voor werkzoekenden, als het digitale platform voor werkgevers worden op basis van gebruikservaringen en user tests continu geoptimaliseerd. Nu de bètafase na drie maanden is afgerond, is Pack per vandaag officieel gelanceerd voor werkgevers in de regio Amsterdam en werkzoekenden naar tijdelijke klussen in de hoofdstad. Later dit jaar wordt Pack gefaseerd uitgerold op nationale en internationale schaal. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op www.pack.nl.