Inexeon wint MVO Award 2018

5 juni 2018 09:11

Inexeon wint MVO Award 2018

Inexeon sluit aan in het duurzame rijtje van Banken Champignons, Modderkolk,  Holland Food Service, Scholten Awater en Radboudumc! De MVO Award 2018 is gewonnen door Inexeon.

De winnaar

Antoine Driessen, directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen, reikte de MVO Award 2018 uit aan Inexion. Peter van der Kraan nam als trotse directeur de Award in ontvangst. Inexion werd door een collega-bedrijf genomineerd. Even twijfelde Van der Kraan in al zijn bescheidenheid of hij wel mee wilde doen en zichzelf in de aandacht wilde plaatsen. Zijn eerste reactie: “We zijn enorm blij en trots op deze Award!”. Het Wijchense bedrijf repareert defecte printplaten en andere centrale verwarmingsonderdelen voor hergebruik. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt doorlopen een intern studieprogramma. In de productie en huisvesting wordt waar mogelijk met hergebruikte en milieuontlastende materialen gewerkt.

[caption id="attachment_29370" align="aligncenter" width="815"] Vlnr onderste rij: Heleen Vermeulen (directeur muZIEum), Peter van der Kraan (directeur Inexeon), Wilfred Sleijffers (directeur Geba). Vlnr bovenste rij: Antoine Driessen (directievoorzitter Rabobank), Bert Jeenen (voorzitter Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging), Sylvia Fleuren (juryvoorzitter MVO Award). Fotograaf: Ger Loeffen.[/caption]

 

De finalisten

Naast Inexeon waren Geba en muZIEum de andere finalisten van de MVO Award 2018. Geba is een Mooks bedrijf dat mankracht en materieel verhuurt aan aannemers voor wegenaanleg. Zij willen het “schoonste vieze bedrijf” zijn in Nederland. muZIEum is een Nijmeegse ervaringsmuseum over zien en niet-zien. Zij vergroot kennis over en begrip voor mensen met een visuele beperking.

Door MVO uit te stralen, breng je een golf in beweging

De uitreiking van de MVO Award 2018 vond plaats in Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud onder toeziend oog van 170 ondernemers uit de regio. De leerlingen van het NSG verzorgden de muziek en hielpen het evenement mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld van een unieke samenwerking, helemaal passend bij Rijk van Nijmegen Uitdaging. De avond werd gepresenteerd door de nachtburgemeester van Nijmegen, Angela Verkuijlen. De aftrap van de uitreiking werd gegeven door de Nijmeegse burgemeester Bruls, Antoine Driessen,  Ivonne Tusveld, manager Rijk van Nijmegen Uitdaging en Cathy van Beek, winnaar van de MVO Award 2107 en tevens jurylid.  Cathy van Beek: “Door de MVO Award ontstond er een golfbeweging. Niet alleen binnen het Radboudumc, maar ook ver daar buiten.”

Het juryrapport

Sylvia Fleuren, wethouder Berg en Dal en juryvoorzitter, over de drie finalisten: “Alle finalisten zetten zich in voor een beter leefklimaat  in hun organisatie, in het Rijk van Nijmegen, maar vaak ook daar buiten. Het is de bevlogenheid die de drie finalisten met elkaar delen. Samen maken mensen het verschil.” De winnaar Inexeon volgens de jury: “Het specialistische revisiewerk is belangrijk in de omvorming van een lineaire naar een circulaire economie.”

Inspiratie

Rijk van Nijmegen Uitdaging gaf drie veelbelovende start-ups die maatschappelijk verantwoord ondernemen  hoog in het vandaal hebben staan en in de praktijk brengen, letterlijk een podium. ECO architecten, HCM Medical en BiSonder kregen anderhalve minuut voor een pitch. Marco van der Wel van ECO architecten is ervan overtuigd dat architectuur moet bijdragen aan het leven van de mens, het dier en de natuur. Christian van Munster HCM Medical: “ Wij maken van botten medische implantaten.”   Joyce Hendriks van BiSonder gelooft in onbeperkt meedoen. “Voor iedereen, op je eigen niveau en op je eigen tempo.”

MVO Award

De MVO Award is een prijs voor hét bedrijf uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen dat zich onderscheidt door aantoonbaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen en zichtbaar betrokken te zijn bij onze regio. Door de uitreiking van de MVO Award worden bedrijven die – op basis van People, Planet en Profit – bijdragen aan een positief leefklimaat in het Rijk van Nijmegen, in de spotlights gezet.

Rijk van Nijmegen Uitdaging

Rijk van Nijmegen Uitdaging faciliteert samenwerking  tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het bedrijfsleven. Wij bemiddelen in vraag en aanbod van materialen, kennis en  menskracht. Wij stimuleren en helpen bedrijven om maatschappelijk betrokken te ondernemen en met concrete acties bij te dragen aan de leefbaarheid in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rijk van Nijmegen Uitdaging

Ivonne Tusveld, manager

T: 06 - 34 00 04 31

E: ivonne.tusveld@rijkvannijmegenuitdaging.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.