Ouderen daten vaak online

22 mei 2018 14:14

Ouderen daten vaak online

Mannen van 50+ vinden jongere mensen seksueel aantrekkelijker

HOOFDDORP – Ouderen die op zoek zijn naar een relatie, maken vaak gebruik van online dating. Datingsites 50PlusMatch, Lexa en datingapp Grindr blijken het populairst onder zoekende ouderen. Maar waar zijn ze naar op zoek? Mannelijke vijftigplussers geven aan jongere mensen seksueel aantrekkelijker te vinden dan mensen van hun eigen leeftijd.

Dat blijkt uit het onderzoek Ouderen en intimiteit van Startpagina.nl, gehouden onder 1.731 Nederlanders van vijftig jaar en ouder (het Nationale 50plus Panel). Van de ouderen die actief op zoek zijn naar een relatie, maakt 72 procent gebruik van datingwebsites of -apps.

“Opnieuw blijkt dat ouderen steeds beter online hun weg vinden,” constateert Leon Dekker, woordvoerder van Startpagina.nl. “Als Startpagina zijn we trots daar al twintig jaar aan te mogen bijdragen, ook op het gebied van online dating.”

Happy single

Hoewel het merendeel van de actief zoekende ouderen online dating sites gebruikt, is een aanzienlijk deel van de alleenstaande ouderen ‘happy single’. In totaal is 52 procent (41 procent van de mannen en zelfs 58 procent van de vrouwen) niet op zoek naar een partner.

Aan de andere kant zijn er ook ouderen die al een relatie hebben, maar toch op zoek zijn.

Van de ongetrouwde ouderen met relatie staat 20 procent open voor een nieuw avontuur naast hun huidige relatie. Dit zijn met name mannen. Van de vrouwen staat slechts 4 procent open voor een relatie naast de huidige partner.

Jongeren aantrekkelijker

Naarmate mensen ouder worden, neemt hun interesse in leeftijdsgenoten af. Een kwart (26 procent) van de vijftigers vindt leeftijdsgenoten aantrekkelijk, van de zeventigplussers is dat nog maar 14 procent.

Over de seksuele aantrekkingskracht van jongere mensen zijn ouderen van mening verdeeld. Mannen denken daar opvallend anders over dan vrouwen. Bijna de helft van de mannen (45 procent) zegt over het algemeen jongere mensen seksueel aantrekkelijker te vinden dan hun leeftijdsgenoten. Van de vrouwen deelt slechts 22 procent deze mening.

Homoseksualiteit

Verder blijkt uit het onderzoek dat oudere Nederlanders niet negatief staan tegenover homoseksualiteit. De overgrote meerderheid (84 procent) zegt geen moeite te hebben met homoseksuele relaties. Bij 5 procent is dit wel het geval. Vrouwen betonen zich significant positiever (89 procent) over homoseksualiteit dan mannen (79 procent).

Over Startpagina.nl

Startpagina.nl wijst mensen de weg op het internet. Het platform, dat in 2018 zijn 20-jarig jubileum viert, trekt maandelijks bijna 5 miljoen bezoekers. De site biedt een handmatige selectie van links waarmee bezoekers eenvoudig alles kunnen vinden wat zij nodig hebben op het internet. Van inspiratie, vragen & antwoorden, tot specifieke aankoop. Startpagina.nl is een belangrijke gids voor de ervaren internetgebruiker (40+).

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.