BuitenVitaal sluit unieke overeenkomst met UWV

13 april 2018 09:22

BuitenVitaal sluit unieke overeenkomst met UWV

BuitenVitaal, gespecialiseerd in groene zorg en re-integratie, heeft een raamovereenkomst met het UWV gesloten. Natuur is een effectief bewezen instrument voor gezondheidsbevordering, preventie en behandeling. BuitenVitaal is verheugd dat ze als eerste bedrijf in Nederland deze erkenning nu ook van het UWV krijgen.

'Werkfit maken'

BuitenVitaal is vorige week door het bureau Certificatie in de Zorg ISO 9001 – 2015 gecertificeerd. “Hier zijn wij enorm trots op” aldus Irene Miltenburg. “Dit betekent dat wij kwaliteit leveren en hebben bedrijfsmatig alles op orde volgens de ISO-norm gericht op zorg en re-integratie” Tevens heeft BuitenVitaal een toetsingsperiode van het UWV achter de rug. Jos Verschuur: “Met voor ons bedrijf een positieve uitslag. Het UWV is een raamovereenkomst met ons aangegaan voor het mogen uitvoeren van ‘Werkfit maken’, een re-integratiedienst voor middelbare- en hoger opgeleiden in de ziektewet of met een WIA-uitkering.”

Het programma ‘Werkfit maken’ houdt in dat de re-integratieactiviteiten erop gericht zijn om de deelnemer zodanig te versterken dat het werk kan worden hervat, al dan niet met extra scholing. Denk hierbij aan het versterken van werknemersvaardigheden, verbeteren van de persoonlijke effectiviteit en het in beeld brengen van de belastbaarheid en arbeidsmarktpositie. “Al deze activiteiten vinden plaats in een groene omgeving” voegt Irene toe.

Jos Verschuur (L) en Irene Miltenburg (R) van BuitenVitaal

Foto: © Anco Kolstee

Positieve effecten

Uit Scandinavisch onderzoek is al gebleken dat actief re-integreren in de natuur positieve effecten op mensen heeft. BuitenVitaal weet dit uit eigen ervaring. Actief bezig zijn door te wandelen of te werken in de natuur zijn effectieve middelen om te herstellen en terugkeer naar werk te bevorderen. Deze unieke werkwijze wordt toegepast naast de traditionele vorm van re-integratie.

BuitenVitaal heeft een werklocatie in boswachterij Roggebotzand. Cliënten uit o.a. de regio Lelystad, Dronten en Kampen vallen onder de overeenkomst met het UWV en kunnen hier onder deskundige begeleiding van Irene Miltenburg en Jos Verschuur het re-integratrietraject doorlopen. Irene is een ervaren coach, re-integratie- en loopbaanadviseur. Jos is gespecialiseerd in gedragsproblematiek.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.