BrandSafway kondigt overname aan van Venko Groep BV

11 april 2018 10:02

BrandSafway kondigt overname aan van Venko Groep BV

KENNESAW, Georgia (VS) – 22 JANUARI 2018 – Brand Industrial Services Inc., bekend onder de naam BrandSafway, maakt de overname bekend van Venko Groep BV, een portefeuillebedrijf van Mentha Capital, met ingang van 1 januari 2018. Vanaf dan zal het bedrijf gaan opereren als Venko, A BrandSafway Company en onderdeel uitmaken van de Brand Energy & Infrastructure Services (Brand) organisatie in Europa.

“Wij zijn verheugd om de afronding van de overname van Venko te kunnen aankondigen,” aldus Dave Witsken, president van de divisie Energy & Industrial voor BrandSafway. Venko is een toonaangevende leverancier voor coating onderhoud voor offshore platformen in Europa. Door optimaal gebruik te maken van de zeer specialistische kennis en vaardigheden van Venko zullen wij meer uitgebreide coating services kunnen aanbieden aan de Europese klanten van Brand. Tegelijkertijd kan Venko met onze ondersteuning nu een breder scala aan access oplossingen en aanvullende industriële diensten zoals isolatie en fireproofing aan zijn klanten aanbieden.”

Venko Groep BV

Gevestigd in Nederland en met operaties in het Noordzeegebied en op het land, is Venko gespecialiseerd in het onderhoud van coatings op metaalconstructies – van offshore toepassingen tot civiele projecten en bruggen in Europa. Venko, met het hoofdkantoor in Hoogeveen, is opgericht in 1975 en heeft in het hoogseizoen 500 medewerkers aan het werk. Tevens zijn er in Nederland vestigingen in Arnhem, Den Helder en Ridderkerk en in Groot Brittannië in Great Yarmouth en Aberdeen.

“Wij werken al een aantal jaren als partners samen aan industriële opdrachten,” zegt Andre Hofman, algemeen directeur van Venko, “en wij kijken ernaar uit om deel uit te mogen maken van hetzelfde team. Onze gezamenlijke klanten in Europa zullen gaan profiteren van een breder scala aan oplossingen en meer diepgaande expertise in access, isolatie en coatings.”

“Dit is een perfecte combinatie voor zowel Brand als Venko,” aldus Mick Herke, vice-president van Brand Energy & Infrastructure Services in Europa. “De zeer specialistische kennis van Venko op het gebied van offshore coatings geeft BrandSafway de expertise die we nodig hebben om onze diensten op de offshoremarkt wereldwijd uit te kunnen breiden.”

Over BrandSafway

Met een focus op veiligheid als belangrijkste waarde biedt BrandSafway een breed scala aan diensten en producten met diepgaande expertise aan de industriële, commerciële en infrastructurele eindmarkten. BrandSafway, een portefeuillebedrijf van Clayton, Dubilier & Rice, heeft bijna 5 miljard USD aan inkomsten, zo'n 32.000 werknemers over de hele wereld en meer dan 350 locaties in 30 landen.

Binnen de Benelux organisatie van Brand zijn circa 800 professionals werkzaam. Met zijn wereldwijde dekking, zorgvuldige bedrijfsprocessen en uitgebreide dienstenaanbod – steigerbouw en andere access oplossingen, isolatie, coatings, specialistische diensten en bekistingen en ondersteuningen – biedt BrandSafway ondersteuning aan de behoeften van klanten op het gebied van onderhoud, turnarounds en sanering, maar ook voor nieuwbouw, kapitaalgedreven upgrades en uitbreidingsplannen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.